Skoči do osrednje vsebine

COVID vstopni pogoji: Avstrija

Opozorilo

Uradne informacije o COVID pogojih vstopa v državo, v katero potujete, vedno preverite na uradni spletni strani te države. Povezava je navedena v rubriki Več informacij. Prav tako pred potovanjem preverite splošne pogoje vstopa v državo (ali je na primer potreben vizum) v zbirki države. Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve in slovenska predstavništva v tujini ne prevzemajo odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi netočnosti ali neažurnosti informacij.

 • Dodatni pogoji vstopa

  Brez omejitev

Opombe

 • Priznavanje cepiv

  V Avstriji se priznavajo naslednje vrste cepiv: BioNTech/Pfizer, AstraZeneca, Janssen, Moderna, Sinopharm, Sinovac, COVAXIN/BBV152 (Bharat Biotech), COVOVAX/NVX-CoV2373 (Serum Institute of India), Novavax in CONVIDECIA/CanSinoBIO.

 • Opombe

  Avstrijska vlada je odpravila vse vstopne pogoje, ki so bili uvedeni zaradi pandemije koronavirusa. Od 16. 5. 2022 dalje zato za vstop v Republiko Avstrijo ni več potrebno predložiti PCT-dokazil.

  Opozarjamo, da je na mejnih prehodih pri vstopu v Avstrijo, tako kot pred uvedbo ukrepov zaradi COVID-19, po potrebi potrebno predložiti veljaven potni list ali osebno izkaznico.