Skoči do osrednje vsebine

COVID vstopni pogoji: Albanija

Opozorilo

Uradne informacije o COVID pogojih vstopa v državo, v katero potujete, vedno preverite na uradni spletni strani te države. Povezava je navedena v rubriki Več informacij. Prav tako pred potovanjem preverite splošne pogoje vstopa v državo (ali je na primer potreben vizum) v zbirki države. Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve in slovenska predstavništva v tujini ne prevzemajo odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi netočnosti ali neažurnosti informacij.

 • Dodatni pogoji vstopa

  Brez omejitev

Opombe

 • Priznavanje cepiv

  Priznavajo se vsa cepiva, ki jih priznavajo v Evropi/EMA odobrena.

 • Opombe

  V zdravstvenih domovih po državi se lahko cepijo starejši od 12 let. Ministrstvo za zdravje Republike Albanije poziva vse cepljene, naj se cepijo s poživitvenim odmerkom.

  Če opazite simptome ali ste bili v stiku z osebo, obolelo za covid-19, se nemudoma izolirajte in se čimprej oglasite pri družinskem zdravniku, da opravi testiranje ali pokličite Službo za nujno pomoč na enotno številko 127.

  Albanija je s 1. majem 2022 ukinila veljavne ukrepe za preprečevanje širjanja covid-19 ter pogoje za vstop v državo. Potnikom, ki vstopajo v Albanijo, ni potrebno predložiti dokumentov o cepljenju oziroma prebolevnosti ne PCR testa.