Skoči do osrednje vsebine

Foto: Getty Images / Nayanba Jadeja

S sproščanjem ukrepov v zvezi z epidemijo koronavirusne bolezni 2019 se tudi slovenska kultura in umetnost (ob upoštevanju priporočil in smernic NIJZ) postopoma vračata k obiskovalkam in obiskovalcem, v javno življenje in v naša življenja.

Avgust in september

V Piranu se 20. avgusta začenja 18. Tartini festival, ki bo potekal v Piranu in Kopru vse do 11. septembra. 

Julij in avgust

Od 1. julija do 31. avgusta  bo v Letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani #odprtioder. V dveh mesecih se bo odvilo približno sto brezplačnih prireditev od kina, gledališča, glasbe, prek pogovorov o literaturi do delavnic za otroke. Na Odprtem odru se bodo zvrstili vrhunski ustvarjalci in ustvarjalke ter številni festivali. Program bo potekal vsak teden med četrtkom in nedeljo. Ob tem času bodo vsi muzeji na ploščadi podaljšali svoj obratovalni čas ter se programu pridružili s številnimi dejavnostmi v svojih prostorih. Odprti oder je prvi del kampanje Mi smo #odprti za kulturo.

Junij in julij

Med 1. in 30. junijem 2020 se v Radovljici odvijajo Vurnikovi dnevi. Del prireditev v okviru letošnjih Vurnikovih dni bo potekal na spletu, vse razstave pa bodo na ogled na posameznih lokacijah in razstaviščih ter na spletni strani Centra arhitekture Slovenije.

SNG Nova Gorica z 8. junijem nadaljuje s programom sezone 2019/2020. Vnovični zagon gledališča začenjajo z dvema gostujočima predstavama, eno plesno in drugo gledališko, ter z otroško predstavo Lutkovnega polžka; vse tri bodo na malem odru.

Med 9. in 16. junijem bo v Cankarjevem domu potekal 22. Festival dokumentarnega filma

Slovensko narodno gledališče Maribor ponovno odpira svoja vrata ter v juniju in juliju vabi na predstave Drame, Opere in Baleta. Spremljajte spored gledališča!

Med 17. in 20. junijem bo v Cankarjevem domu potekal 61. Jazz festival Ljubljana

Na Poletno muzejsko noč, ki bo 20. junija med 18. in 24. uro potekala po vsej Sloveniji, obiščite muzej ali galerijo.

Iskalnik