Skoči do osrednje vsebine

Tadeja Forštner Perklič

Forstner Perklic

Avtor: Tamino Petelinšek, STA

rojena 21. 4. 1980 

Mag. Tadeja Forštner Perklič, karierna diplomatka, je bila do imenovanja za državno sekretarko v Kabinetu predsednika vlade zaposlena na Ministrstvu za zunanje zadeve od leta 2005. 

Od januarja 2007 do julija 2011 je službovala na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri NATO v Bruslju. Pred in po napotitvi v tujino je na Ministrstvu za zunanje zadeve svetovala v pisarni državnega sekretarja. Od septembra 2015 do septembra 2018 je bila zaposlena v Kabinetu predsednika vlade, kjer je opravljala naloge svetovalke predsednika vlade za zunanje zadeve, nato pa se vrnila na Ministrstvo za zunanje zadeve. 

V preteklosti je sodelovala kot članica Medresorskega delovnega telesa za mednarodno razvojno sodelovanje in Medresorske komisije za človekove pravice.

Leta 2005 je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, smer Mednarodni odnosi, diplomirala s področja zunanjepolitičnega delovanja Slovenije kot majhne države v OZN. Leta 2015 je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani magistrirala na programu Mednarodni odnosi.

Iskalnik