Skoči do osrednje vsebine

DS Olga Belec4

Življenjepis

Olga Belec je diplomirala na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani.Poklicno pot je začela v UKC Ljubljana, nato pa se vrnila v Prekmurje in se v murskosoboškem Hotelu Diana, ki je takrat spadal pod Radensko, v letih med 1993 in 2005 preizkusila v več vlogah in s tem postala dobra managerka na področju turizma, hotelirstva in gostinstva.

Med letoma 2005 in 2010 je bila je direktorica podjetja RGT d.o.o. Zaupano ji je bilo vodenje podjetja znotraj poslovne skupine ROTO, dve leti kasneje pa je pomagala odpreti še butični hotel. Leta 2010 se je ponovno vrnila v Hotel Diana, tokrat kot direktorica podjetja.Od takratnega lastnika je 3 leta kasneje odkupila podjetje Hotel Diana d.o.o., ga s tem rešila pred stečajem in z njenimi vodstvenimi izkušnjami ter poznavanjem turistične panoge zagotovila ohranitev petdesetih delovnih mest. Poleg generalne direktorice je v Hotelu Diana do septembra 2018 opravljala še naloge ekonomistke, komercialistke, kadrovnice, finančnice in prodajnice.

Olga Belec že 25 let dela v gospodarstvu, od leta 2000 na vodstvenih položajih. Odražajo jo izvrstne vodstvene sposobnosti, dobro poznavanje podjetniškega delovanja, ekonomskih in trženjskih zakonitosti. Med drugim je članica upravnega odbora Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Slovenije in Odbora za turizem pri Pomurski gospodarski zbornici Murska Sobota. Leta 2013 je bila izbrana za Pomurko meseca.

 

Iskalnik