Skoči do osrednje vsebine

Spletna stran predsednika vlade

Delo in aktivnosti predsednika vlade lahko spremljate na spletni strani predsednika vlade.

Predsednik vlade RS Marjan Sarec.jpg  lezeca

rojen 2. 12. 1977
univerzitetni diplomirani igralec

Leta 1996 je maturiral na Srednji lesarski šoli, nato se je vpisal na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, smer dramska igra in umetniška beseda. Leta 2001 je pod mentorstvom prof. Jožice Avbelj in prof. Borisa Cavazze diplomiral.

Leta 2010 je bil izvoljen za župana Občine Kamnik, funkcijo je opravljal dva mandata. Na državnem političnem parketu se je širši javnosti predstavil na predsedniških volitvah jeseni 2017. V drugem krogu, v katerem se je pomeril z aktualnim predsednikom republike Borutom Pahorjem, je zanj glasovalo 46,91 % volivcev. Rezultat je nakazoval, da so tudi volivci prepoznali njegova stališča, zavzemanja in željo po spremembah. »Politika mora postati bolj 'praktična', politiki morajo biti tu zaradi ljudi, in ne obratno,« je bilo eno izmed njegovih največkrat slišanih sporočil.

V zasebnem življenju velja za umirjenega in domoljubnega človeka. Večino razpoložljivega prostega časa namenja družini, rad se umakne v naravo ter posveti vrtnim opravilom in urejanju okolice. Njegova strast so starodobna vozila, zelo rad tudi bere, najraje zgodovinske knjige. Rad si ogleda tudi kakšen dokumentarni film.

Iskalnik