Skoči do osrednje vsebine

ministrica za delo druzino socialne zadeve in enake moznosti 12d9ab2ffc

Avtor: Foto:STA

Mag. Ksenija Klampfer se je rodila 27. julija 1976. Po končani osnovni šoli je obiskovala Prvo gimnazijo v Celju, nato pa se vpisala na študij prava na mariborski pravni fakulteti in postala magistrica s področja evropskega gospodarskega prava.

Po dokončanem univerzitetnem študiju na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru se je zaposlila na upravni enoti Slovenske Konjice. Tam je, med drugim, osem let vodila oddelek za upravne notranje zadeve. Leta 2015 je postala načelnica upravne enote Maribor. Od oktobra 2017 do aprila 2018 je opravljala delo državne sekretarke na Ministrstvu za javno upravo. Deluje tudi kot predavateljica na Upravni akademiji in članica Raziskovalne mreže upravnega prava, ki deluje pod okriljem Evropske unije. V desetletje in več dolgi karieri v državni upravi je pridobila poglobljen uvid v delovanje javnih sistemov, razvila visoko raven kompetenc na področju vodenja in upravljanja virov, od človeških do finančnih, in se naučila, da je s pravo mero odločnosti in hitrim odzivanjem mogoče reševati tudi najzahtevnejša konfliktna stanja.

Svoje strokovno znanje izpopolnjuje na doktorskem študiju evropskega upravnega prava na ljubljanski pravni fakulteti. Ima opravljen pravniški državni izpit.

Iskalnik