Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID 19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Seznam držav za prehajanje meje v Republiko Slovenijo.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Svetujemo previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Svetujemo pozornost še posebej na obrobjih nekaterih vasi in v njih v zahodnem in v osrednjem delu države. V teh delih države redno prihaja do protestov, še posebno v popoldanskem in večernem času. V nekaterih predelih glavnega mesta Manama in otoka Muharraq prav tako prihaja do protestov.

Potovanje na skrajni jug države ni dovoljen. Prav tako ni dovoljena vožnja po zasebnih cestah, označenih s tablami "private road".

Vstop v Bahrajn

Slovenski državljani za vstop v Bahrajn potrebujejo vizum.

Slovenski državljani, ki potujejo kot turisti, za vizum zaprosijo preko izbranega hotela v Bahrajnu, ki jim pri pristojnem organu Bahrajna ("Head of Immigration") uredi dokument za dovoljenje za vstop ("Non - objective Certificate").

Več informacij lahko pridobite na:

Veleposlaništvo Bahrajna v Berlinu
Klingelhöfer Str. 7
10785 Berlin 
T: +49 30 868 77 777

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Svetujemo spoštovanje krajevnih običajev, navad in vere.

Vožnja po cestah poteka po desnem voznem pasu, cestna mreža je dobro razvita, ceste so dobro označene. Za vožnjo po Bahrajnu je potrebno imeti mednarodno vozniško dovoljenje.

V primeru prometne nesreče je pomembno, da ne premikate avtomobila, ampak pokličete prometno policijo (+973 17 688 888) ali urgentno policijsko številko 999.

Za vožnjo pod vplivom alkohola je predvidena zaporna kazen.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.

Iskalnik