Skoči do osrednje vsebine

Osebam s potrjeno okužbo z virusom SARS-CoV-2, ki uporabljajo prostovoljno mobilno aplikacijo za varovanje zdravja #OstaniZdrav, Nacionalni inštitut za javno zdravje izda tako imenovano TAN kodo. Uporabnik kodo vnese v aplikacijo in s tem o okužbi anonimno obvesti svoje pretekle stike. Objavljamo statistične podatke o številu prenosov aplikacije in izdanih ter vpisanih TAN kod.

Ključno je, da ljudje aplikacijo prenesejo in jo uporabljajo ko so še zdravi. Gre za povsem prostovoljen preventivni ukrep, ki apelira na odgovorno ravnanje vsakega posameznika.

Objavljamo dnevno osvežene podatke o številu prenosov aplikacije za operacijska sistema Android in iOS ter številu izdanih TAN kod. 

Število prenosov mobilne aplikacije

Datum Android iOS
23. 11. 180.272 /
22. 11. 180.068 18.284
21. 11. 179.862 18.236

Podatki so pridobljeni iz Google Play trgovine in Apple App Store in jih dnevno osvežujemo.
Opomba: Apple ima zaradi časovne razlike dvodnevno zamudo.

Število izdanih TAN kod po dnevih

Število izdanih TAN kod ne sovpada s številom pozitivnih testov. Prvi razlog je, da Nacionalni inštitut za javno zdravje TAN kodo izda le tistemu, ki uporablja aplikacijo, drugi pa je ta, da če posameznik zamudi z vnosom TAN kode v aplikacijo (za vnos ima tri ure časa), lahko prejme novo kodo.

Datum Število
23. 11. 79
22. 11. 79
21. 11. 126

Število izdanih in vnesenih TAN

Ker se TAN koda v zgoščeni vrednosti na strežniku hrani 14 dni, vse starejše zgoščene vrednosti TAN kod pa se izbrišejo, bomo vsakih 14 dni objavili tudi podatek o skupnem številu izdanih TAN kod in število dejansko vnesenih TAN kod za to obdobje.

Število izdanih Število vnesenih
2349 1583

Podatki v tabeli so bili pridobljeni na dan 23. 11. 2020 in predstavljajo število izdanih kod v preteklih 14 dneh.
Število izdanih TAN kod je pridobljeno iz strežnika za generiranje TAN kod, za katerega tehnično skrbimo na Ministrstvu za javno upravo, in vsebinsko pa na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Podatke bomo osveževali na 14 dni.

Celotna statistika izdanih TAN kod in prenosov aplikacije je na voljo na portalu odprtih podatkov OPSI.

Aplikacija #OstaniZdrav po podatkih pridobljenih iz Google Play konzole podpira 11.088 naprav. Celoten seznam je dostopen na tej povezavi.