Skoči do osrednje vsebine

Turistični ogledi Bele hiše in ostalih znamenitosti v Washingtonu

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Spletna stran Bele hiše tujim državljanom svetuje, da za ogled Bele hiše stopijo v kontakt s svojim veleposlaništvom v Washingtonu. Poudarjamo, da je turistični obisk mogoč le izjemoma, ob predhodnem varnostnem preverjanju glede na razpoložljivost terminov in v spremstvu veleposlanika ali namestnika veleposlanika. Z ozirom na številne delovne obveznosti veleposlaništvo Slovenije v Washingtonu, podobno kot druga veleposlaništva zaradi naštetih omejitev možnosti obiska Bele hiše slovenskim državljanom na turističnem obisku v Washingtonu ne nudi.

Predstavitev Bele hiše si sicer lahko ogledate v White House Visitor Center, (1450 Pennsylvania Avenue NW med 14/15th Street NW), ki je odprt za širšo javnost brez predhodnih rezervacij: https://www.nps.gov/whho/planyourvisit/white-house-visitor-center.htm. Priporočamo tudi virtualni ogled: https://www.whitehousehistory.org/tour-the-white-house-in-360-degrees.

Med obiskom Washingtona lahko brez spremstva obiščete ameriški kapitol (Capitol). Brezplačne vodene oglede je mogoče rezervirati tudi vnaprej: (http://tours.visitthecapitol.gov). Za dodatne informacije obiščite: https://www.aoc.gov/capitol-buildings/us-capitol-visitor-center.

Poleg tega je večina muzejev v Washingtonu brezplačnih in pokrivajo različne teme, od umetnosti do znanosti in vesolja, ter se večinoma nahajajo v središču National Mall (podzemna železnica je dostopna prek postaj »Smithsonian« ali »Archives«).

Ogledi Pentagona so možni samo za državljane in tujce s stalnim prebivališčem v ZDA. Več na: https://pfpa.experience.crmforce.mil/PortalTour/s/.