Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Andreja Purkart Martinez

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 12. julija 2019 podpisal ukaz o postavitvi Andreje Purkart Martinez za izredno in pooblaščeno veleposlanico Republike Slovenije v Državi Izrael. Veleposlanica Purkart Martinez je 12. septembra 2019 predala poverilno pismo predsedniku Države Izrael Reuvenu Rivlinu.

Andreja Purkart Martinez je v Ministrstvu za zunanje zadeve zaposlena od leta 1995. Pred imenovanjem na mesto veleposlanice je bila vodja Sektorja za Vzhodno Evropo, Južni Kavkaz, Srednjo Azijo in Arktiko v Ministrstvu za zunanje zadeve. Pred tem je med drugim opravljala naloge namestnice veleposlanika RS v Moskvi, namestnice veleposlanice RS in stalne predstavnice RS pri OPCW v Veleposlaništvu RS v Haagu, vodje Oddelka za pravo EU v MZZ RS, službovala je tudi v Veleposlaništvu RS v Washingtonu.