Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Andreja Purkart Martinez

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 12. julija 2019 podpisal ukaz o postavitvi Andreje Purkart Martinez za izredno in pooblaščeno veleposlanico Republike Slovenije v Državi Izrael. Veleposlanica Purkart Martinez je 12. septembra 2019 predala poverilno pismo predsedniku Države Izrael Reuvenu Rivlinu.

Andreja Purkart Martinez je v Ministrstvu za zunanje zadeve zaposlena od leta 1995. Pred imenovanjem na mesto veleposlanice je bila vodja Sektorja za Vzhodno Evropo, Južni Kavkaz, Srednjo Azijo in Arktiko v Ministrstvu za zunanje zadeve. Pred tem je med drugim opravljala naloge namestnice veleposlanika RS v Moskvi, namestnice veleposlanice RS in stalne predstavnice RS pri OPCW v Veleposlaništvu RS v Haagu, vodje Oddelka za pravo EU v MZZ RS, službovala je tudi v Veleposlaništvu RS v Washingtonu.