Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Andreja Purkart Martinez

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 12. julija 2019 podpisal ukaz o postavitvi Andreje Purkart Martinez za izredno in pooblaščeno veleposlanico Republike Slovenije v Državi Izrael. Veleposlanica Purkart Martinez je 12. septembra 2019 predala poverilno pismo predsedniku Države Izrael Reuvenu Rivlinu.

Andreja Purkart Martinez je v Ministrstvu za zunanje zadeve zaposlena od leta 1995. Pred imenovanjem na mesto veleposlanice je bila vodja Sektorja za Vzhodno Evropo, Južni Kavkaz, Srednjo Azijo in Arktiko v Ministrstvu za zunanje zadeve. Pred tem je med drugim opravljala naloge namestnice veleposlanika RS v Moskvi, namestnice veleposlanice RS in stalne predstavnice RS pri OPCW v Veleposlaništvu RS v Haagu, vodje Oddelka za pravo EU v MZZ RS, službovala je tudi v Veleposlaništvu RS v Washingtonu.