Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

mag. Tanja Strniša

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 12. avgusta 2019 podpisal ukaz o postavitvi mag. Tanje Strniša za izredno in pooblaščeno veleposlanico Republike Slovenije v Češki republiki.

Veleposlanica Tanja Strniša je poverilna pisma predsedniku Češke republike Milošu Zemanu predala 21. novembra 2019.

Mag. Tanja Strniša je pred tem opravljala funkcijo državne sekretarke v Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Pred tem je bila med drugim državna sekretarka v Ministrstvu za kmetijstvo in okolje, namestnica generalnega direktorja v Ministrstvu za kmetijstvo in okolje ter vodila Projektno skupino za koordinacijo priprav in predsedovanja Slovenije Svetu EU v Službi vlade za evropske zadeve.