Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Jurij Rifelj

Veleposlanik Jurij Rifelj je predal poverilno pismo generalnemu guvernerju Avstralije nj. eksc. Petru Cosgrovu 18. septembra 2018. Jurij Rifelj je zaposlen na MZZ od leta 1994. Pred nastopom funkcije veleposlanika v Avstraliji je vodil Službo za odnose z javnostmi v Ministrstvu za zunanje zadeve. V preteklosti je med drugim opravljal naloge vodje Urada RS v Palestini (2014 – 2015) ter pred tem Predstavniške pisarne pri Palestinski upravi (2011- 2014). V letih 2010 in 2011 je opravljal naloge posebnega koordinatorja za Afganistan. V letu 2009 je bil diplomatski svetovalec v Ministrstvu za obrambo, od 2004 do 2008 je služboval na Stalnem predstavništvu RS pri Zvezi NATO, kot namestnik stalnega predstavnika Republike Slovenije v Severnoatlantskem svetu. Od 1997 do 2002 je služboval na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu, kjer je bil kot diplomat zadolžen za politično – varnostno tematiko ter medijske vsebine.