Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Lea Stančič

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 19. julija 2019 podpisal ukaz o postavitvi Lee Stančič za izredno in pooblaščeno veleposlanico Republike Slovenije v Romuniji. Veleposlanica Lea Stančič je poverilna pisma predsedniku Romunije Klausu Iohannisu predala 12. septembra 2019.

V Ministrstvu za zunanje zadeve je zaposlena od leta 1991. Pred tem je od leta 1985 delala v Republiškem komiteju za mednarodno sodelovanje Republike Slovenije.

Med leti 2015 in 2019 je službovala kot izredna in pooblaščena veleposlanica Republike Slovenije v Republiki Albaniji. Pred tem je bila vodja Oddelka za izvajanje mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarno pomoč v Ministrstvu za zunanje zadeve. Med leti 2006 in 2011 je bila namestnica veleposlanice v Veleposlaništvu Republike Slovenije na Irskem ter med 1999 in 2003 konzulka v Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Trstu, Italija.

Veleposlanica Lea Stančič je iz mednarodnega prava diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Je poročena in ima dva sinova.