Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Lea Stančič

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 19. julija 2019 podpisal ukaz o postavitvi Lee Stančič za izredno in pooblaščeno veleposlanico Republike Slovenije v Romuniji. Veleposlanica Lea Stančič je poverilna pisma predsedniku Romunije Klausu Iohannisu predala 12. septembra 2019.

V Ministrstvu za zunanje zadeve je zaposlena od leta 1991. Pred tem je od leta 1985 delala v Republiškem komiteju za mednarodno sodelovanje Republike Slovenije.

Med leti 2015 in 2019 je službovala kot izredna in pooblaščena veleposlanica Republike Slovenije v Republiki Albaniji. Pred tem je bila vodja Oddelka za izvajanje mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarno pomoč v Ministrstvu za zunanje zadeve. Med leti 2006 in 2011 je bila namestnica veleposlanice v Veleposlaništvu Republike Slovenije na Irskem ter med 1999 in 2003 konzulka v Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Trstu, Italija.

Veleposlanica Lea Stančič je iz mednarodnega prava diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Je poročena in ima dva sinova.