Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Oto Pungartnik

Veleposlanik Oto Pungartnik je po izobrazbi diplomirani politolog mednarodne smeri. Od avgusta 2018 je veleposlanik Republike Slovenije v Združenih arabskih emiratih. Med 20-letno diplomatsko kariero na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije je v tujini služboval na veleposlaništvu v Tokiu (2012–2016), veleposlaništvu v Moskvi (2006–2010), misiji pri zvezi NATO (2003–2004) in veleposlaništvu v Pekingu (2000–2003).

Pred tem je bil eno leto zaposlen na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije v pisarni EU programa PHARE (1999). Od leta 1990 do 1998 je bil na Občini Šentjur podpredsednik Izvršnega sveta in pozneje podžupan občine. Njegovo prvo delovno mesto je bilo v Železarni Štore, in sicer med letoma 1978 in 1989.

Poročen je z Valerijo Pungartnik in ima dva otroka.