Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Slovenija v Adis Abebi odprla veleposlaništvo

    V Adis Abebi je začelo delovati slovensko veleposlaništvo, ki ga bo do nadaljnjega vodila začasna odpravnica poslov Vesna Dolinšek. Gre za drugo rezidenčno veleposlaništvo Slovenije v Afriki, ki bo pomembno okrepilo politične in gospodarske odnose Slovenije z Etiopijo in državami v širši regiji. Prav tako bo prispevalo k izboljšanju nudenja konzularne pomoči slovenskim državljanom, ki potujejo po vzhodnoafriških državah.

  • Ministrica Fajon v Etiopiji o krepitvi sodelovanja in odprtju slovenskega veleposlaništva

    Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se mudi na obisku v Adis Abebi, kjer jo je gostil zunanji minister Etiopije Demeke Mekonnen Hassen. To je prvi obisk na ravni zunanjih ministrov in pomemben korak pri krepitvi dvostranskih odnosov med Slovenijo in Etiopijo, tudi v luči skorajšnjega odprtja slovenskega veleposlaništva v Adis Abebi.

  • Zunanji ministri o Zalivu, Vzhodnem partnerstvu ter razmerah v Etiopiji in Nikaragvi

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes udeležil rednega zasedanja Sveta Evropske unije za zunanje zadeve v Luksemburgu, ki ga je vodil visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell. Med osrednjimi temami so bili Zaliv, Vzhodno partnerstvo ter razmere v Etiopiji in Nikaragvi.

  • Na 47. zasedanju Sveta OZN za človekove pravice o stanju v Belorusiji, Eritreji in regiji Tigraj

    Danes se v Ženevi izteka 47. zasedanje Sveta Organizacije združenih narodov (OZN) za človekove pravice, ki je med drugim na pobudo Evropske unije obravnavalo stanje človekovih pravic v Belorusiji, Eritreji in regiji Tigraj v Etiopiji. Slovenija je kot predsedujoča Svetu Evropske unije predstavila vse tri pobude, ki si prizadevajo za izboljšanje stanja človekovih pravic in pozivajo oblasti k spoštovanju mednarodnih zavez s področja človekovih pravic.

  • Zunanji ministri EU na zasedanju Sveta o geopolitiki novih tehnologij, Stateškem kompasu in Etiopiji

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes udeležil rednega zasedanja Sveta Evropske unije za zunanje zadeve. Med osrednjimi temami zasedanja so ministri obravnavali geopolitiko novih tehnologij, Strateški kompas in Etiopijo.

  • Zunanji ministri Evropske unije o razmerah v Etiopiji in Ukrajini

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes udeležil videokonferenčnega zasedanja Sveta Evropske unije za zunanje zadeve. Ministri so razpravo posvetili razmeram v Etiopiji in v Ukrajini. Opravili so tudi neformalni pogovor z ministrom za zunanje zadeve Ukrajine Dmytrom Kulebo.

  • Dvostranske politične konzultacije med Slovenijo in Etiopijo

    V ministrstvu za zunanje zadeve so danes potekale dvostranske politične konzultacije med Slovenijo in Etiopijo, ki sta jih vodila v.d. generalne direktorice Direktorata za skupno zunanjo in varnostno politiko Anita Pipan in generalni direktor za Evropo in EU v ministrstvu za zunanje zadeve Etiopije Ato Mehreteab Mulugeta. Sogovornika sta obravnavala tako dvostransko sodelovanje med državama, vključno z gospodarskim, kot sodelovanje na multilateralnem področju.