Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • MOP gostil prvi sestanek v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU na področju urbanih zadev

    Sestanek delovne skupine držav članic EU za urbani razvoj (UDG) je potekal preko spleta. Udeležili so se ga predstavniki držav članic EU, Evropske komisije, evropskih združenj mest oz. lokalnih oblasti, Evropskega parlamenta, partnerskih držav in drugih evropskih institucij s področja urbanega razvoja.

  • Ministri so na neformalnem srečanju sprejeli Novo leipziško listino - Za razvoj evropskih mest

    Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se je po spletu udeležil neformalnega srečanja ministrov EU, pristojnih za urbane zadeve, v okviru nemškega predsedovanja Svetu EU. Ministri so na srečanju sprejeli Novo leipziško listino, dogovor o prihodnjem razvoju evropskih mest in dokument za njeno izvajanje preko več nivojskega upravljanja. Dokumenta utirata pot k močnejšim in odpornejšim evropskim mestom.

  • Državni sekretar Aleš Prijon v Romuniji o pomenu in vlogi malih in srednje velikih mest

    Državni sekretar Aleš Prijon se udeležuje zasedanja ministrov pristojnih za urbani razvoj v Romuniji. Osrednja tema dogodka je sprejem izjave ministrov z naslovom »Skupnemu okviru za urbani razvoj Evropske unije naproti«. Državni sekretar je na zasedanju izpostavil vlogo in pomen malih in srednje velikih mest ter predstavil prizadevanja Ministrstva za okolje in prostor pri vzpostavljanju teritorialnega dialoga z mesti in drugimi deležniki za zagotavljanje trajnostnega in uravnoteženega prostorskega in urbanega razvoja v Sloveniji in Evropskem prostoru.