Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Mednarodna konferenca Dan Afrike je združila udeležence iz 50 držav, 24 afriških

    12. mednarodna konferenca Dan Afrike, ki je potekala pod naslovom "Afrika in Evropa: Podnebna varnost za prihodnost – globalni izzivi, lokalni ukrepi", je v Slovenijo privabila največ udeležencev doslej. Na Brdu pri Kranju je okoli 350 udeležencev iz 50 držav, od tega 24 afriških, razpravljalo o podnebni varnosti in rešitvah zanjo.

  • Ministrica Fajon je z nagovorom otvorila 12. mednarodno konferenco Dan Afrike

    Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je na Brdu pri Kranju otvorila 12. mednarodno konferenco Dan Afrike, ki letos poteka pod naslovom "Afrika in Evropa: Podnebna varnost za prihodnost – globalni izzivi, lokalni ukrepi". Dvodnevne konference, na kateri bo poleg političnega in gospodarskega dela bogat kulturni program, se bo udeležilo več kot 350 udeležencev iz Slovenije in Afrike.

  • Veleposlanica Barbara Sušnik predala poverilna pisma predsedniku Zelenortskih otokov

    2. marca 2023 je veleposlanica Barbara Sušnik predala poverilna pisma predsedniku Zelenortskih otokov.

  • Inavguracija novoizvoljenega predsednika Zelenortskih otokov

    Dne 9. 11. 2021 se je veleposlanik dr. Rado Genorio, kot posebni odposlanec Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, udeležil dogodka inavguracije novoizvoljenega predsednika Zelenortskih otokov José Maria Nevesa.

  • Državni sekretar dr. Raščan z namestnico zunanjega ministra Zelenortskih otokov Vieiro o donaciji cepiv

    Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se je preko avdio-video konference pogovarjal z namestnico ministra za zunanje zadeve Zelenortskih otokov Miryan Djamilo Seno Vieiro in državnim sekretarjem Portugalske Franciscom Andréjem. V zvezi s pandemijo covida-19 so sogovorniki največ pozornosti namenili prizadevanjem za pravično delitev cepiv in nedavni slovenski donaciji 150.000 odmerkov cepiva AstraZeneca Zelenortskim otokom.

  • Slovenija Republiki Zelenortski otoki donirala cepivo proti Covid-19

    Vlada Republike Slovenije je odločila, da se za namen humanitarne pomoči ob epidemiji nalezljive bolezni COVID-19 Republiki Zelenortski otoki brezplačno nameni 150.000 odmerkov cepiva proti COVID-19 proizvajalca AstraZeneca.

  • 247. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na dopisni seji prerazporedila pravice porabe v letošnjem državnem proračunu, Republiki Zelenortski otoki brezplačno namenila 150.000 odmerkov cepiva proti COVID-19 proizvajalca AstraZeneca in sklenila, da se v Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji uvede reorganizacija na področju upravljanja kadrovskih, finančno-računovodskih, logistično-podpornih virov.

  • Članice Zelene skupine ob robu splošne razprave Generalne skupščine OZN pozivajo k aktivnemu ukrepanju v boju proti podnebnim spremembam

    Ob robu Podnebnega dogodka, 24. septembra 2020, ki poteka v New Yorku v času splošne razprave Generalne skupščine OZN članice Zelene skupine (Slovenija, Islandija, Kostarika, Singapur, Zelenortski otoki in Združeni arabski emirati) s skupno izjavo pozivamo k aktivnem ukrepanju v boju proti podnebnim spremembam.

  • Članice Zelene skupine na COP25 skupaj za ambicioznejše ukrepanje proti podnebnim spremembam

    V Madridu te dni poteka 25. srečanje držav pogodbenic Okvirne konvencije ZN o spremembi podnebja, t. i. COP25, na katerem se države dogovarjajo o ukrepih proti podnebnih spremembah. Za ambicioznejše podnebne ukrepe se je na dogodku s skupno izjavo zavzela tudi Slovenija kot članica Zelene skupine, v kateri so še Islandija, Kostarika, Singapur, Zelenortski otoki in Združeni arabski emirati. V skupni izjavi članice Zelene skupine izražajo družno prizadevanje za učinkovitejši odziv na okoljske izzive.

  • Slovenija v New Yorku ponovno zagnala Zeleno skupino

    Slovenski zunanji minister dr. Miro Cerar je v New Yorku na zajtrku gostil ministre in visoke predstavnike Zelene skupine. Skupino je vzpostavila Slovenija in združuje šest manjših držav, ki v svojih politikah in delovanju promovirajo zelene politike in spodbujajo prehod na zeleno gospodarstvo, uporabo obnovljivih virov energije. V Zeleni skupini držav poleg Slovenije sodelujejo še Singapur, Islandija, Kostarika, Združeni arabski emirati in Zelenortski otoki.