Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Nasvet Ministrstva za zunanje in evropske zadeve glede potovanj

    Zaradi razmer v Izraelu so lahko varnostna tveganja za popotnike večja tudi v drugih državah Bližnjega vzhoda in Severne Afrike, zato na teh območjih svetujemo povečano previdnost. V nekatera območja v regiji zaradi viskih varnostnih tveganj odsvetujemo vsa potovanja (vključno s turističnimi), poleg Izraela denimo v Libanon.

  • Državni sekretar dr. Raščan na OECD - MENA ministrskem zasedanju

    Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je sodeloval na virtualnem ministrskem zasedanju držav Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) ter Bližnjega vzhoda in Severne Afrike (MENA). Zasedanje je potekalo pod naslovom: Oblikovanje načrta za obnovo v regiji Bližnjega vzhoda in Severne Afrike.

  • Pripadniki 28. slovenskega kontingenta uspešno zakorakali v peti mesec delovanja v operaciji Unifil

    Pripadniki 28. slovenskega kontingenta Unifil (United Nations Interim Force in Lebanon) so naloge v Libanonu prevzeli julija, nastanjeni so v bazi Shama. Slovenski kontingent sestavljajo častniki, ki delujejo v poveljstvu sektorja Zahod, in podčastniki, ki uspešno opravljajo izvidniške naloge znotraj območja odgovornosti, vključno z nadzorom razmejitvene črte med Libanonom in Izraelom ter vseh vstopnih točk v južni del Libanona. Za svoje delo so bili pohvaljeni s strani poveljnika sektorja.

  • Slovenija namenila nujno humanitarno pomoč prebivalcem Bejruta

    Vlada Republike Slovenije je za nujno humanitarno pomoč Libanonu namenila prispevek v višini 200.000 EUR, ki je preko Mednarodne federacije društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC) in Caritasa Internationalis namenjen prebivalcem Bejruta. Poleg tega je Slovenija danes v okviru mehanizma Unije na področju civilne zaščite v Bejrut napotila slovenskega strokovnjaka za logistiko, ki je del ekipe EU za civilno zaščito.

  • Predsednik vlade Janez Janša poslal sožalno brzojavko predsedniku Vlade Republike Libanon Hassanu Diabu

    Predsednik vlade Janez Janša je predsedniku vlade Republike Libanon Hassanu Diabu poslal sožalno brzojavko, v kateri je v imenu slovenske vlade izrazil pretresenost zaradi izgube življenj, podporo in pripravljenost za pomoč po uničujoči eksploziji v pristanišču v Bejrutu, ki se je zgodila v torek, 4. avgusta 2020, v poznih popoldanskih urah.

  • Dolžnost na mednarodni misiji v Libanonu prevzel 28. kontingent Slovenske vojske

    V ponedeljek, 20. julija, je bila v bazi Shama primopredajna slovesnost med 27. in 28. kontingentom Slovenske vojske na misiji Unifil v Libanonu.