Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Državni sekretar Štucin v Rimu o dvostranskih odnosih in o Zahodnem Balkanu

    Državni sekretar Marko Štucin se je mudil v Rimu. Srečal se je z namestnikom italijanskega zunanjega ministra Edmondom Ciriellijem, s katerim sta govorila o krepitvi dvostranskih odnosov med Slovenijo in Italijo. Štucin je sodeloval tudi na srečanju prijateljev Zahodnega Balkana, kjer je predstavil slovensko-nemški predlog za učinkovitejši proces širitve EU.

  • Minister Šarec na Kosovu obiskal pripadnike slovenskega kontingenta

    Minister za obrambo Marjan Šarec je danes na Kosovu obiskal pripadnice in pripadnike slovenskega kontingenta.

  • Konzultacije državnega sekretarja Štucina na Kosovu

    Državni sekretar Marko Štucin se je srečal s prvim podpredsednikom vlade in glavnim pogajalcem za dialog Beograd – Priština Besnikom Bislimijem. Opravil je tudi politične konzultacije z državnim sekretarjem Ministrstva za zunanje zadeve in diasporo Kosova Kresnikom Ahmetijem.

  • Na študijskem obisku smo gostili predstavnike Republike Kosovo

    Na dvodnevnem študijskem obisku se je na Ministrstvu za javno upravo mudila kosovska delegacija. Člani delegacije so bili predstavniki kosovskih institucij, ki pokrivajo področje javne uprave, to je Ministrstva za notranje zadeve in pisarne za strateško načrtovanje.

  • Video

    Premier Golob v Bruslju: Ukrajina je žrtev in Rusija agresor

    Predsednik vlade dr. Robert Golob se je 9. februarja 2023 udeležil izrednega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Na dnevnem redu voditeljev so bili razmere v Ukrajini in možnosti nadaljnje podpore EU, gospodarstvo in migracije. Naslovili so tudi dialog Beograd–Priština ter uničujoč potres v Turčiji in Siriji. Osrednji gost prvega dela zasedanja je bil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

  • Načelnik Generalštaba Slovenske vojske na konferenci Vojaškega odbora Nata

    V sredo in četrtek, 18. in 19. januarja, se je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš mudil na konferenci Vojaškega odbora Nata v Bruslju.

  • Ministrica Fajon v Prištini za nadaljnjo krepitev dvostranskih odnosov in nadaljevanje dialoga

    Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je v okviru svojega prvega uradnega obiska v Prištini srečala z ministrico za zunanje zadeve in diasporo Republike Kosovo Doniko Gërvalla-Schwarz. Srečanje je bilo namenjeno krepitvi dvostranskih odnosov med državama, s poudarkom na gospodarskem sodelovanju, seznanitvi z razmerami v državi in pogovorom o evropski perspektivi Kosova.

  • Minister Šarec na Kosovu

    Minister za obrambo Marjan Šarec je v sklopu dvodnevnega obiska na Kosovu in v Bosni in Hercegovini danes skupaj z delegacijo obiskal pripadnike Slovenske vojske na Kosovu, ki delujejo v mednarodni operaciji KFOR in Natovi svetovalno-povezovalni skupini.

  • Uradni obisk predsednice Republike Kosovo

    Na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja se je na uradnem obisku v Sloveniji mudila predsednica Republike Kosovo dr. Vjosa Osmani-Sadriu s soprogom.

  • Državni sekretar Vojko Volk v pogovoru s predsednico Kosova

    Državni sekretar za mednarodne zadeve v Kabinetu predsednika vlade Vojko Volk se je skupaj s predsednico Kosova Vjoso Osmani-Sadriu udeležil okrogle mize o prihodnosti Zahodnega Balkana, ki je potekala pod pokroviteljstvom Centra za evropsko prihodnost in Blejskega strateškega foruma.

  • Predsednica Republike Kosovo Slovenski vojski podelila predsedniško vojaško odlikovanje

    Predsednica Republike Kosovo dr. Vjosa Osmani – Sadriu, ki je v Sloveniji na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja na dvodnevnem uradnem obisku, je Slovenski vojski danes podelila najvišje predsedniško vojaško odlikovanje. Ob tej priložnosti jo je na Ministrstvu za obrambo sprejel minister Marjan Šarec.

  • Na obisku delegacija kosovskega ministrstva za okolje, prostor in infrastrukturo

    Na tridnevnem študijskem obisku v Sloveniji se mudi delegacija Republike Kosovo, ki se je sestala s strokovnimi skupinami in direktorji direktoratov ter organov v sestavi Ministrstva za okolje in prostor. V delegaciji je bil tudi kosovski minister za okolje, prostor in infrastrukturo Liburn Aliu, s katerim se je na vljudnostnem srečanju sestal minister za okolje in prostor Uroš Brežan.

  • Državni sekretar Kangler je sprejel kosovskega veleposlanika Sadikuja

    Državni sekretar Franc Kangler in veleposlanik Republike Kosovo Valdet Sadiku sta se danes srečala v prostorih ministrstva v Ljubljani. Šlo je za spoznavno srečanje, pogovarjala sta se predvsem o dvostranskem sodelovanju.

  • Minister za obrambo sprejel veleposlanika Republike Kosovo

    Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes na spoznavnem obisku sprejel veleposlanika Republike Kosovo Valdeta Sadikuja. Spregovorila sta o dvostranskem sodelovanju med državama, politični in varnostni situaciji na Kosovu ter evroatlantski perspektivi države.

  • Minister Tonin je na Kosovu obiskal pripadnike in pripadnice 44. kontingenta Slovenske vojske

    Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je včeraj in danes mudil na obisku na Kosovu, kjer je v bazi Villagio Italia blizu Peči obiskal pripadnike in pripadnice 44. kontingenta Slovenske vojske, ki deluje v okviru misije KFOR, se srečal s poveljnikom Regionalnega poveljstva Zahod polkovnikom Andreo Bertazzom in obrambnim ministrom Republike Kosovo Armendom Mehajem.

  • Slovenija in Kosovo za skupno pomoč pri naravnih nesrečah

    Minister za obrambo mag. Matej Tonin in notranji minister Republike Kosovo Xhelal Sfeçla sta v imenu obeh vlad, Vlade Republike Slovenije in Vlade Republike Kosovo podpisala sporazum o sodelovanje pri varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami.

  • Poveljnik sil Slovenske vojske obiskal pripadnike sil Kfor na Kosovu

    Poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc je pred dnevi obiskal pripadnike 43. slovenskega kontingenta v silah Kfor na Kosovu.

  • Pogovor državnega sekretarja Dovžana z ministrico za zunanje zadeve in diasporo Republike Kosovo

    Državni sekretar Gašper Dovžan in ministrica za zunanje zadeve in diasporo Republike Kosovo Donika Gërvalla-Schwarz sta na videokonferenčnem sestanku, poleg ocene dvostranskih odnosov, izmenjala stališča o evro-atlantskih aspiracijah Kosova, tudi z vidika drugega slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije. Poudarila sta pomen ohranjanja kredibilne evropske perspektive za države Zahodnega Balkana, s čimer se dodatno pripomore k stabilizaciji regije.

  • Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske k miru na Kosovu prispevajo od leta 2000

    Na današnji redni tedenski novinarski konferenci Ministrstva za obrambo je podpolkovnik Simon Lindič predstavil delovanje Slovenske vojske na misiji Kfor na Kosovu. Slovenska vojska je prve pripadnike na misijo Nata napotila januarja 2000, do danes so bili na to nalogo napoteni 9400-krat.

  • Minister Tonin obiskal pripadnike slovenskega kontingenta na Kosovu

    Minister za obrambo mag. Matej Tonin z delegacijo je danes obiskal pripadnike slovenskega kontingenta, ki delujejo v operaciji KFOR na Kosovu. Minister se je v okviru svojega obiska srečal s poveljnikom sil KFOR in poveljnikom Regionalnega poveljstva Zahod. S sogovorniki je izmenjal poglede o trenutnih razmerah na operativnem območju in v širši regiji Zahodnega Balkana, o stanju v navedeni operaciji ter o nadaljnjem sodelovanju Republike Slovenije.