Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Uradni obisk predsednice državnega zbora v Gruziji

    Predsednica Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urška Klakočar Zupančič je bila na povabilo predsednika Parlamenta Gruzije gospoda Shalve Papuashvilija 2. in 3. oktobra 2023 na uradnem obisku v Gruziji.

  • Ministrstvo gosti 3. seminar za mlade diplomate iz držav Vzhodnega partnerstva

    Na Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve 23. in 24. avgusta poteka 3. seminar za mlade diplomate iz držav Vzhodnega partnerstva, ki se ga udeležujejo predstavniki Armenije, Azerbajdžana, Gruzije, Moldavije in Ukrajine.

  • Delovni obisk delegacije Gruzije s področja migracij

    Na Upravni enoti Domžale smo gostili predstavnike Ministrstva za pravosodje Gruzije, Ministrstva za zunanje zadeve Gruzije ter Mednarodnega centra za razvoj migracijske politike.

  • Minister Šarec na zasedanju obrambnih ministrov Nata

    Minister za obrambo Republike Slovenije Marjan Šarec se je v Bruslju udeležil dvodnevnega zasedanja obrambnih ministrov Nata. V ospredju razprav so bile vojna v Ukrajini, krepitev zavezniške odvračalne in obrambne drže ter nadgradnja zaveze o obrambnih izdatkih, ki naj bi bila sprejeta na julijskem vrhu Nata v Vilni.

  • Svet EU za zunanje zadeve o ruski agresiji na Ukrajino in Iranu

    Ministrica Tanja Fajon se je v Bruslju udeležila rednega zasedanja Sveta Evropske unije za zunanje zadeve, ki ga je vodil visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell. Osrednji temi zasedanja sta bili ruska agresija na Ukrajino in Iran. Pred zasedanjem Sveta EU za zunanje zadeve je v dopoldanskih urah potekalo tudi ministrsko zasedanje Vzhodnega partnerstva.

  • Državni sekretar Lampret sprejel veleposlanika Gruzije

    Državni sekretar Uroš Lampret je danes na vljudnostnem obisku na Ministrstvu za obrambo sprejel veleposlanika Gruzije v Republiki Sloveniji Iraklija Koplatadzeja.

  • Minister dr. Logar na obisku gostil gruzijskega zunanjega ministra Zalkalianija

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je danes gostil podpredsednika in ministra za zunanje zadeve Gruzije Davida Zalkalianija. V središču pogovorov je bila krepitev dvostranskega sodelovanja, sodelovanje Gruzije z EU in NATO ter gruzijska pričakovanja glede decembrskega vrha Vzhodnega partnerstva.

  • Minister dr. Podgoršek in državni sekretar Harej na konferenci Bonskega izziva oziroma obnove gozdov in gozdne krajine

    Minister dr. Jože Podgoršek se je danes dopoldne udeležil virtualne ministrske konference na temo obnove gozdov in gozdne krajine oziroma Bonskega izziva in ECCA 30. Organizatorji konference so Organizacija Združenih narodov za hrano in kmetijstvo (FAO), Ekonomska komisija Združenih narodov za Evropo (UNECE) ter Svetovna zveza za varstvo narave (IUCN). Konference se je udeležil tudi državni sekretar Anton Harej.

  • Dvostranske politične konzultacije med Slovenijo in Gruzijo

    V Ljubljani so potekale dvostranske politične konzultacije med Slovenijo in Gruzijo, ki sta jih vodila državni sekretar dr. Stanislav Raščan in namestnik zunanjega ministra Gruzije Teimuraz Janjalia. Sogovornika sta se strinjala, da dvostransko sodelovanje zaznamuje pozitivna dinamika, pri čemer obstaja še veliko priložnosti za njegovo nadaljnjo krepitev, posebej na področju turizma. Izmenjala sta poglede držav o aktualnih zunanjepolitičnih in varnostnih regionalnih vprašanjih ter obravnavala sodelovanje Gruzije z EU in Natom.

  • Obisk veleposlanika Gruzije v RS Iraklija Koplatadze

    Državni sekretar mag. Franc Vindišar je danes sprejel veleposlanika Gruzije, Iraklija Koplatadze. Vljudnostno srečanje je potekalo na Ministrstvu za zdravje. Na srečanju, ki je potekalo na pobudo Veleposlaništva Gruzije v Republiki Sloveniji, sta sogovornika izmenjala informacije o obvladovanju pandemije Covid – 19 in o organizaciji zdravstvenih sistemov v obeh državah.

  • Telefonski pogovor ministra dr. Logarja z gruzijskim zunanjim ministrom Zalkalianijem

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar in minister za zunanje zadeve Gruzije David Zalkaliani sta v današnjem telefonskem pogovoru poudarila dobre dvostranske odnose, se zavzela za nadaljnjo krepitev gospodarskega in političnega sodelovanja med državama, kot tudi v multilateralnih forumih.

  • Predsednik vlade Janez Janša na konferenci voditeljev vzhodnega partnerstva

    Predsednik Vlade Janez Janša se je danes udeležil videokonferenčnega zasedanja voditeljev držav članic EU in šestih držav Vzhodnega partnerstva (Ukrajina, Moldavija, Armenija, Azerbajdžan, Belorusija, Gruzija).

  • Dvostranske politične konzultacije med Slovenijo in Gruzijo

    V Ljubljani so potekale dvostranske politične konzultacije med Slovenijo in Gruzijo, ki sta jih vodila politični direktor/generalni direktor Direktorata za skupno zunanjo in varnostno politiko Matej Marn in prvi namestnik zunanjega ministra Gruzije Vahtang Maharoblišvili. Sogovornika sta obravnavala dvostranske odnose med državama in možnosti za njihovo krepitev in sodelovanje na multilateralnem področju ter si izmenjala poglede o aktualnih zunanjepolitičnih in varnostnih regionalnih vprašanjih, vključno s sodelovanjem Gruzije z EU in Natom.

  • Ministrstvo gosti 2. seminar za mlade diplomate iz držav Vzhodnega partnerstva

    Na Ministrstvu za zunanje zadeve poteka med 4. in 6. septembrom 2. seminar za mlade diplomate iz držav Vzhodnega partnerstva, ki se ga udeležujejo predstavniki zunanjih ministrstev Armenije, Azerbajdžana, Belorusije, Gruzije, Moldavije in Ukrajine.