Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Predsednik vlade na videokonferenci članov Evropskega sveta v zvezi z novim koronavirusom

    Na pobudo predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela je bila danes sklicana videokonferenca članov Evropskega sveta, ki se je je udeležil tudi premier Marjan Šarec Videokonferenca je bila namenjena izmenjavi informacij o razmerah in sprejetih ukrepih v državah članicah ter iskanju skupnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa COVID-19 oziroma blaženja njegovih posledic, vključno z negativnim vplivom na področju gospodarstva. Voditelji so se dogovorili za tesnejše sodelovanje pri izmenjavi informacij ter možne nadaljnje skupne ukrepe, katerih priprava naj bi se začela v naslednjih dneh.

  • Video

    Predsednik vlade napovedal zaprtje meje z Italijo

    Predsednik vlade je ministrstvu za zdravje in ministrstvu za notranje zadeve naročil, naj pripravita vse potrebno za zaprtje meje z Italijo, in sicer tako, kot je storila Avstrija. Če želimo zajeziti širjenje virusa, se nam zdi to nujen ukrep. Tovornega prometa ne bomo zaprli, ker bi s tem povzročili dodatno gospodarsko škodo. Prizadevamo si, da bi čim dlje ostali v prvi fazi širjenja virusa. Trenutno je potrjenih 34 primerov okuženih. Meja z Italijo se bo zaprla, ko bodo izpolnjeni tehnični in administrativni pogoji.

  • Video

    Svet za nacionalno varnost sprejel ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa

    V Sloveniji imamo trenutno potrjenih 23 pozitivnih primerov okužb s koronavirusom. Vsi bolniki se počutijo dobro. Minister Šabeder je predstavil ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa, ki jih je na današnji seji sprejel Svet za nacionalno varnost. Vzpostavljen je bil tudi klicni center v pomoč prebivalcem pri iskanju informacij v zvezi s koronavirusom.

  • Seja Sveta za nacionalno varnost

    Seja Sveta za nacionalno varnost v razširjeni sestavi, ki jo je sklical predsednik Vlade RS Marjan Šarec, v zvezi z aktualnim stanjem glede pojava koronavirusa, bo danes, v ponedeljek, 9. marca 2020, ob 12. uri, v prostorih Vlade RS na Gregorčičevi 20 (soba 70).

  • Video

    Ukrepe sprejemamo sorazmerno, razlogov za razglasitev epidemije še ni

    V Sloveniji je trenutno potrjenih 16 okužb s koronavirusom, vsi izhajajo iz tujine. Zdravstveno stanje vseh obolelih je dobro. Predsednik vlade Marjan Šarec je za jutri sklical sejo Sveta za nacionalno varnost, na kateri se bodo seznanili s poročilom Ministrstva za zdravje. Strokovne službe ocenjujejo, da še ni razlogov za razglasitev epidemije. Pomembno je, da ukrepe sprejemamo sorazmerno.

  • Video

    Izjava predsednika vlade glede aktualnega stanja v zvezi s pojavom koronavirusa

    Izjava predsednika vlade v Državnem zboru glede aktualnega stanja v zvezi s pojavom koronavirusa.

  • Predsednik vlade uradno odprl 59. sejem Dom

    Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je s slovesnim nagovorom predsednika vlade Marjana Šarca uradno odprl 59. sejem Dom, na katerem bo 505 podjetij iz 29 držav pet dni predstavljalo storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, ureditev okolice in rešitve za varovanje objektov. Na odprtju so podelili tudi nacionalna okoljska certifikata – znaka kakovosti v graditeljstvu 2020 (ZKG).

  • Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

    Predsednik vlade Marjan Šarec je odgovarjal na vprašanji glede priprav na pojav koronavirusa in v zvezi z odškodninsko odgovornostjo za primer jedrske nesreče v jedrski elektrarni v Krškem (NEK).

  • Premier ob predaji novega helikopterja: »Slovenska policija je odgovorna, strokovna in dela v interesu Republike Slovenije.«

    Predsednik vlade Marjan Šarec je na ploščadi pred sedežem Letalske policijske enote nagovoril zbrane na slovesni predaji novega policijskega helikopterja AW 169 v uporabo. V svojem nagovoru je poudaril visoko stopnjo organiziranosti in strokovnosti slovenske policije, ki ji državljanke in državljani lahko zelo zaupamo.

  • Voditelji v Bruslju še brez dogovora o večletnem proračunu EU

    Predsednik vlade Marjan Šarec se je v Bruslju udeležil izrednega zasedanja Evropskega sveta, namenjenega pogajanjem o prihodnjem večletnem finančnem okviru EU 2021-2027. Voditelji so poskušali doseči dogovor na osnovi kompromisnega predloga, predlaganega s strani predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela.

  • Predsednik vlade kot častni pokrovitelj nagovoril mlade ob zaključku projekta Primorski pospešek

    Predsednik vlade Marjan Šarec je kot častni pokrovitelj nagovoril udeležence zaključne prireditve projekta Primorski pospešek, v katerem so bile predstavljene zgodbe desetih mladih Primork in Primorcev, ki vsak na svojem področju začenjajo karierno pot.

  • Predsednik vlade na srečanju občin: »Priznanja so plačilo za pretekli trud in spodbuda za naprej. Prav je, da se zavedamo, da imamo kaj pokazati«.

    Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Kristalni palači v Ljubljani nagovoril udeležence tradicionalnega srečanja občin in županov Slovenije Zlati kamen. Tokratna rdeča nit srečanja je bila digitalizacija.

  • Predsednik vlade s predsednikom Evropskega sveta Michelom o prihodnjem evropskem proračunu

    Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se je danes v Bruslju srečal s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom. Osrednja tema pogovorov so bila pogajanja o večletnem finančnem okviru EU 2021-2027.  Predsednik Michel v zadnjem tednu opravlja bilateralne pogovore z voditelji držav članic sedemindvajseterice, na osnovi katerih želi priti do kompromisnega dogovora o večletnem finančnem okviru EU 2021-2027. V ta namen je za 20. februarja 2020 sklicano tudi posebno zasedanje Evropskega sveta.

  • Slovenija za ohranitev močne kohezijske politike

    Slovenska delegacija z državnim sekretarjem v kabinetu predsednika vlade Igorjem Mallyjem na čelu se je v Beji na Portugalskem udeležila tretjega vrha Skupine prijateljev kohezije, ki se je oblikovala v okviru pogajanj o večletnem finančnem okviru EU 2021-2027.

  • Predsednik vlade: »Preveč kompromisov lahko tudi škodi, povzroči benigne in neprave zakone, ki dolgoročno ne koristijo družbi«

    Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj v Grand hotelu Union v Ljubljani nagovoril udeležence tradicionalnega januarskega srečanja Združenja Manager.

  • Predsednik vlade: »Navaditi se bomo morali biti ZA nekaj, in NE proti nečemu«

    Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Kongresnem centru Brdo nagovoril udeležence dogodka z naslovom Statistični dan 2020, katerega glavna tema so podnebne spremembe in kako lahko statistika pripomore k čim učinkovitejšemu spoprijemanju z njimi.

  • Video

    Premier Marjan Šarec ob odstopu pozval k čimprejšnjim predčasnim volitvam

    Premier Marjan Šarec je danes odstopil s položaja. "S temi poslanci in s to koalicijo pričakovanj ljudi ta hip ne morem izpolniti, lahko pa jih izpolnim po volitvah," je dejal v današnji izjavi za javnost in napovedal, da bo odstopno izjavo še danes poslal v DZ. Pozval je tudi k čimprejšnjim predčasnim volitvam.

  • Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

    Premier Marjan Šarec je odgovarjal na vprašanja v zvezi z javnim zdravstvenim sistemom, uvedbo nepremičninskega davka, delom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) in obnovo gorenjske železniške proge.

  • Predsednik vlade: »Vsi – vlade, znanost, poslovni sektor in akademiki – imamo v svojih rokah priložnost, da razvijamo in usmerjamo umetno inteligenco v prid človeštva«.

    Predsednik vlade Marjan Šarec je drugi dan udeležbe na 50. letnem zasedanju Svetovnega gospodarskega foruma (World Economic Forum – WEF), ki do 24. januarja poteka v Davosu, nastopil kot razpravljavec na panelu v razpravi »Odpiranje javnega sektorja umetni inteligenci«.

  • Bilateralna srečanja predsednika vlade ob robu Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu

    Predsednik vlade Marjan Šarec se je v nadaljevanju Svetovnega gospodarskega foruma udeležil delovnega kosila, na katerem je razprava tekla pod naslovom »Ustvarjanje rasti za srednjo in vzhodno Evropo«. Glavni poudarek so bile gospodarske razmere v državah srednje in vzhodne Evrope. Razpravljavci so obravnavali vprašanja o potrebnih ukrepih vladnih odločevalcev in poslovnežev, usmerjenih v spodbujanje trajnostnega razvoja, ter o sposobnosti prilagajanja gospodarstev na nove gonilne sile rasti, ki morajo biti tesno povezane s prehodom v nizkoogljično družbo.