Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Republika Slovenija povečala izdajo 10-letne obveznice z zapadlostjo marca 2034

    Republika Slovenija je včeraj na mednarodnih kapitalskih trgih uspešno povečala izdajo 10-letne obveznico RS93 v višini 500 milijonov evrov, s kuponsko obrestno mero 3,000 % in z zapadlostjo 10. marca 2034. Z dodatno izdajo je tako izdani obseg obveznice RS93 povečala na dve milijardi evrov. Uspešnost transakcije je dokazal velik obseg povpraševanja s strani investitorjev.

  • Objava mandata za organizacijo dodatne izdaje 10-letne obveznice, izdane v januarju

    Republika Slovenija objavlja mandat za organizacijo dodatne izdaje 10-letne evrske obveznice z zapadlostjo v 2034.

  • Začenja se vpis prvih obveznic za državljane

    Danes se začenja vpis obveznic Republike Slovenije za državljane, ki jih Ministrstvo za finance izdaja prvič. Vpis obveznic je po najnovejših podatkih možen na 260 vpisnih mestih po vsej državi, potekal pa bo do vključno 16. februarja 2024.

  • Video

    Ministrstvo za finance bo izdalo obveznice za državljane

    Ministrstvo za finance bo obveznice za državljane izdalo 1. februarja z ročnostjo treh let, obseg izdaje bo 250 milijonov evrov, obrestna mera pa 3,4 odstotka.

  • Republika Slovenija izdala novo 10-letno obveznico

    Republika Slovenija je danes na mednarodnih kapitalskih trgih uspešno izdala 10-letno obveznico RS93 v višini 1,5 milijarde evrov s kuponsko obrestno mero 3,000 odstotkov in z zapadlostjo 10. marca 2034. Slovenija je kot prva država med izdajatelji v tem letu tako dobro izkoristila razpoložljivo likvidnost na trgu.

  • Objava mandata za organizacijo nove izdaje 10-letne obveznice

    Republika Slovenija objavlja mandat za organizacijo nove izdaje 10-letne evrske obveznice.

  • Agencija Creditreform potrdila bonitetno oceno Slovenije

    Agencija Creditreform Rating je včeraj potrdila bonitetno oceno Slovenije AA- s stabilnimi obeti. Tudi letos so tako kot lani vse bonitetne agencije potrdile oceno Slovenije, kar kaže na to, da ostajamo stabilna in zaupanja vredna država.

  • Fitch potrdil bonitetno oceno Slovenije

    Bonitetna agencija Fitch je 20. oktobra 2023 potrdila oceno Slovenije A s pozitivnimi obeti.

  • Slovenija izdala obveznico v ameriških dolarjih

    Slovenija je v torek, 12. septembra 2023, uspešno izdala 10-letno obveznico denominirano v ameriških dolarjih. Transakcija predstavlja ponovno vrnitev Slovenije na dolarski kapitalski trg po letu 2014. Povpraševanje investitorjev, ki je preseglo 3,8 milijarde ameriških dolarjev, dokazuje močno zaupanje institucionalnih investitorjev v Slovenijo.

  • Slovenija objavila mandat za organizacijo skupinskega klica z investitorji

    Slovenija je bankam Barclays, BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE in J.P. Morgan podelila mandat za izvedbo skupinskega klica z investitorji.

  • Slovenija še naprej ohranja bonitetne ocene in stabilne obete

    Bonitetni agenciji S&P Global Ratings in DBRS Morningstar sta včeraj, 9. junija 2023, ponovno potrdili bonitetni oceni Slovenije. Pri S&P Slovenija še naprej vzdržuje bonitetno oceno AA- s stabilnimi obeti, pri DBRS Morningstar pa oceno A (high), prav tako s stabilnimi obeti

  • Poravnava transakcije upravljanja z dolgom

    Danes je bila poravnana transakcija upravljanja z dolgom, ki je bila sklenjena 21. februarja 2023 in s katero je Republika Slovenija dodatno izdala obveznice RS85 v višini 200 milijonov evrov ter odkupila obveznice RS83 in RS66.

  • Slovenija izvedla dodatno izdajo evrske obveznice

    Republika Slovenija je danes izvedla dodatno izdajo obveznice RS85, ki zapade 20. oktobra 2050 in ima kuponsko obrestno mero 0,4875 odstotka, v višini 200 milijonov evrov. S tem se je njena skupna nominalna vrednost povečala na 1,85 milijarde evrov.

  • Izid zbiranja ponudb za odkup obstoječih obveznic Republike Slovenije

    Republika Slovenija je 20. februarja 2023 zaključila zbiranje ponudb za odkup obveznic, denominiranih v evrih.

  • Objava mandata za organizacijo dodatne izdaje obveznic

    Republika Slovenija z bonitetno oceno A3 (stabilni obeti) (Moody’s)/AA- (stabilni obeti) (S&P)/A (stabilni obeti) (Fitch) je bankam Barclays, BNP Paribas, Deutsche Bank in Erste Group danes dopoldne podelila mandat za organizacijo dodatne izdaje evrske obveznice z zapadlostjo oktobra 2050 (RS85). Dodatna izdaja bo skladna izjemam iz Predpisa S (angleško Regulation S) v nematerializirani imenski obliki.

  • Agencija Scope potrdila bonitetno oceno Slovenije

    Nemška agencija Scope je 10. februarja 2023 potrdila bonitetno oceno Slovenije A s stabilnimi obeti.

  • Obvestilo o zbiranju ponudb za odkup obveznic Republike Slovenije

    Republika Slovenija objavlja obvestilo o zbiranju ponudb za odkup obveznic Republike Slovenije, izdanih v evrih, z oznakama RS83 in RS66.

  • Minister za finance na 28. konferenci Euromoney

    Minister Klemen Boštjančič in direktor Direktorata za zakladništvo Marjan Divjak se udeležujeta Foruma srednje in vzhodne Evrope v sklopu 28. konference Euromoney, ki v teh dneh poteka na Dunaju.

  • Agenciji S&P in DBRS Morningstar potrdili bonitetno oceno Slovenije

    Agenciji S&P in DBRS Morningstar sta včeraj potrdili bonitetni oceni Slovenije. S&P je potrdil oceno AA- s stabilnimi obeti, DBRS Morningstar pa oceno A (high) s prav tako stabilnimi obeti. Glede na to, da so agencije v zadnjih mesecih poslabšale obete za nekatere evropske države, je potrditev obetov in ocen Slovenije dokaz, da smo trdna in zaupanja vredna država.

  • Fitch potrdil bonitetno oceno Slovenije

    Agencija Fitch je včeraj potrdila bonitetno oceno Slovenije pri A s stabilnimi obeti.