Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Uradne ure 24. in 31. decembra 2019

  Skladno z Uredbo o upravnem poslovanju (31. člen) se 24. in 31. decembra poslovni čas in uradne ure na območnih geodetskih upravah in pisarnah začnejo ob 8.00 in končajo ob 13.00.

 • 3. Konferenca Programa projektov eProstor

  V prostorih Domus Medici je 4.12.2019 potekala 3. konferenca Programa projektov eProstor, ki sta jo organizirala Ministrstvo za okolje in prostor ter Geodetska uprava Republike Slovenije. Širši strokovni javnosti so bili predstavljeni vmesni dosežki enega največjih projektov na področju prostorskega načrtovanja graditve in upravljanja nepremičnin.

 • Novinarska konferenca v sklopu 3. konference »Program projektov eProstor«

  Na novinarski konferenci 4. 12. 2019, ki je potekala v sklopu 3. konference »Program projektov eProstor«, sta generalni direktor Geodetske uprave Republike Slovenije Tomaž Petek in generalna direktorica Direktorata za prostor graditev in stanovanja na Ministrstvu za okolje in prostor Barbara Radovan predstavila dosedanje dosežke in nadaljnje cilje projektov eProstor.

 • 5. slovenski INSPIRE dan

  19. 11. 2019 je v Kristalni palači v BTC-ju potekal 5. slovenski INSPIRE dan.

 • Obisk predstavnikov Norveškega sodišča za urejanje zemljišč

  Obisk predstavnikov Norveškega sodišča za urejane zemljišč (The Norwegian land consolidation court) na Geodetski upravi Republike Slovenije

 • Objavljeno je poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za prvo polletje 2019

  Kljub zmernemu trendu upadanja števila sklenjenih kupoprodajnih poslov, ki smo mu priča od prve polovice leta 2017, je ostal slovenski nepremičninski trg razmeroma dejaven tudi v prvi polovici letošnjega leta in zaenkrat ne kaže kakršnihkoli znakov krize.

 • Delavnica - bilateralna tehnična pomoč Slovenije Črni gori

  Delavnica je potekala od 8. do 10. oktobra 2019 v Podgorici, Črna gora.

 • Generalna skupščina EuroGeographicsa

  V Manchestru v Veliki Britaniji je bila od 6. do 9. oktobra 2019 redna letna skupščina združenja evropskih kartografskih in katastrskih uprav, ki deluje pod imenom 'EuroGeographics' in združuje 63 članic iz 51-ih držav geografske Evrope. Iz Slovenije sta se skupščine udeležila predstavnika Geodetske uprave, generalni direktor Tomaž Petek in vodja Sektorja za topografski sistem Marjana Duhovnik.

 • Tehnično srečanje upravljavcev zbirk podatkov EuroGeographics 2019

  V Ljubljani je 24. 9. in 25. 9. 2019 potekalo tehnično srečanje upravljavcev zbirk podatkov EuroGeographics, ki se ga je udeležilo 53 delegatov iz 27-ih držav.

 • Novinarska konferenca ob začetku novega cikla množičnega vrednotenja nepremičnin

  Ob začetku novega cikla množičnega vrednotenja nepremičnin je v prostorih Geodetske uprave Republike Slovenije potekala novinarska konferenca, na kateri sta sodelovala minister za okolje in prostor Simon Zajc in generalni direktor Geodetske uprave RS Tomaž Petek.

Iskalnik