Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Danes

    Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij

    Ministrstvo za kulturo je objavilo prenovljen in razširjen razpis za Delovne štipendije za samozaposlene v kulturi, s katerim samozaposlenim v kulturi namenja več kot pol milijona evrov. Razpisanih je skupno 70 štipendij na šestih različnih umetniških področjih (glasba, vizualne, uprizoritvene in intermedijske umetnosti, knjiga, film ter avdiovizualna kultura).

  • Danes

    Hiša za otroke dobila dvigalo

    Ministrica Andreja Katič in državna sekretarka mag. Andreja Kokalj sta danes obiskali Hišo za otroke, ki je svoja vrata odprla pred dvema letoma.

  • Danes

    Objavljeni rezultati prvega prijavnega roka za vpis na dodiplomski in enoviti magistrski študij

    Prvi prijavni rok za vpis v 1. letnik na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2024/25 za javne visokošolske zavode in koncesionirane študijske programe za slovenske in EU državljane je potekal od 20. februarja do 20. marca 2024. Na 18.110 vpisnih mest je bilo oddanih 15.501 prijav za vpis.

  • Danes

    Ministrica prvič na Svetu za kmetijstvo in podeželje

    Ministrica Mateja Čalušić je danes prvič sodelovala na seji Sveta za kmetijstvo in podeželje, kjer so člane sveta seznanili s predhodnimi izsledki zbiranja podatkov v verigi preskrbe s hrano in predlogom tretje spremembe Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027.

  • Danes

    Odprtje nove bivanjske skupnosti VDC Nova Gorica: uresničena vizija skupnosti in vključenosti

    V sredo je bil na Trnovem pri Novi Gorici zgodovinski dan, ko smo slovesno odprli dolgo pričakovano bivanjsko skupnost - varstveno-delovni center, ki bo novi dom za 20 uporabnikov z motnjami v duševnem razvoju. To pomembno pridobitev so omogočila predana prizadevanja tako zaposlenih in vodstva zavoda kot tudi podpora domačinov, ki so novo skupnost toplo sprejeli.

  • Danes

    Seznanitev z vojaško dolžnostjo in predstavitev poklicev v Slovenski vojski v Kranju in Ljubljani

    V Vojašnici Petra Petriča v Kranju in na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani sta včeraj in danes potekali seznanitev z vojaško dolžnostjo fantov letnika rojstva 2006 z območja Gorenjske in osrednje slovenske regije ter predstavitev srednješolcem o možnostih vključevanja v Slovensko vojsko. Seznanitev v Kranju in Ljubljani se je udeležilo več tisoč mladih.

  • Danes

    Javnofinančni primanjkljaj tudi zaradi ustrezne politike vlade leta 2023 nižji od načrtov

    Primanjkljaj sektorja država je lani znašal 2,5 odstotka bruto domačega proizvoda, kar je manj od načrtov, k čemur je prispevalo tudi varčevanje vlade, ki je zamejila državno potrošnjo in financirala najbolj nujne ukrepe, predvsem tiste, povezane s poplavami. Rezultat je posledica tudi dobrih razmer v gospodarstvu in polne zaposlenosti, k čemur je z naslavljanjem izzivov prispevala tudi vlada.

  • Danes

    Minister mag. Franc Props obiskal upravne enote v Mariboru, Pesnici in Murski Soboti

    Ministrstvo za javno upravo nadaljuje z obiski upravnih enot z namenom neposrednega dialoga z zaposlenimi, načelniki in končnimi uporabniki javnih storitev. Danes je minister za javno upravo mag. Franc Props s sodelavci obiskal upravne enote Maribor, Pesnica in Murska Sobota.

  • Danes

    Bliža se kampanja vnosa zbirnih vlog za kmetijske subvencije

    Z 8. aprilom 2024 se začenja kampanja vnosa zbirnih vlog za kmetijske subvencije v letu 2024, ki jih morajo kmetovalci oddati do 10. julija 2024. Nosilci kmetijskih gospodarstev bodo morali vloge oddati elektronsko, pri tem pa jim lahko pomagajo v Javni službi kmetijskega svetovanja.

  • Danes

    Na srečanju ravnateljev o zakonskih spremembah, ki pomembno vplivajo na organizacijo dela v šolah

    Na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje je potekalo Srečanje ravnateljic in ravnateljev osnovnih šol, kjer so predstavniki ministrstva in Zavoda Republike Slovenije za šolstvo predstavili spremembe Zakona o osnovni šoli, Kolektivne pogodbe za dejavnost vzgoje in izobraževanja ter Pravilnika o financiranju šole v naravi.

  • Danes

    Inšpektorat za notranje zadeve preverjal varovanje na treh slovenskih letališčih

    Inšpektorat Republike Slovenije za notranje zadeve je včeraj izvedel izredno akcijo inšpekcijskih nadzorov na letališčih po Sloveniji.

  • Danes

    Zaključek projekta EEPLIANT3

    Na nivoju EU je v letu 2023 potekal projekt nadzora skladnosti s področja okoljsko primerne zasnove in energijskega označevanja EEPLIANT3.

  • Danes

    Zaključek fizičnega popisa košarice osnovnih skupin živil in namera za več slovenske hrane

    Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je med prehransko draginjo izvajalo projekt fizičnega popisa košarice osnovnih skupin živil. S tem je potrošnikom nudilo informacije o maloprodajnih cenah izbranih kmetijskih in živilskih proizvodov pri posameznih trgovcih. Projekt se zaključuje, hkrati pa je ministrstvo izrazilo namero po skupnih prizadevanjih za podporo slovenskim proizvajalcem.

  • Danes

    O razvoju športa in turizma na srečanju z županjami in župani v Vitanju

    Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han se je danes skupaj s sodelavci udeležil srečanja z županjami in župani v Vitanju. Minister je županom predstavil načrt aktivnosti ministrstva na področjih športa in turizma v letošnjem in prihodnjem letu.

  • Danes

    Danes bo odpravljena delna zapora Dunajske ceste v Ljubljani

    Danes bo, predvidoma v večernih oziroma nočnih urah, sproščena zapora na obeh straneh Dunajske ceste v Ljubljani. Kolesarji in pešci bodo preusmerjeni na zahodno stran podvoza, na obstoječ hodnik. Vzhodni hodnik za pešce in kolesarje bo zaradi izvedbe kolektorja še vedno zaprt.

  • Danes

    Slovenija in Armenija podpisali memorandum o sodelovanju

    Minister Klemen Boštjančič je na delovnem obisku gostil ministra za finance Republike Armenije Vaheja Hovhannisyana. Ministra sta na srečanju podpisala tudi memorandum o medsebojnem tehničnem sodelovanju.

  • Danes

    Srečanje ministra Novaka z varuhom človekovih pravic Svetino

    Minister za naravne vire in prostor Jože Novak se je prvič po prevzemu funkcije sestal z varuhom človekovih pravic Petrom Svetino.

  • Danes

    Veleposlanik v ZDA Mirošič na otvoritveni okrogli mizi na temo Zahodnega Balkana v Washingtonu

    Veleposlanik Mirošič se je udeležil otvoritvene okrogle mize na temo Zahodnega Balkana. Gre za niz skupnih dogodkov, ki ga organizira Atlantski svet v sodelovanju z veleposlaništvi držav Zahodnega Balkana v Washingtonu.

  • Danes

    Republika Slovenija praznuje 20-letnico članstva v Natu

    Republika Slovenija je 29. marca 2004 postala polnopravna članica Severnoatlantskega zavezništva po uspešno deponirani listini o pristopu k Natu v Washingtonu. S pridružitvijo temu pomembnemu politično-vojaškemu zavezništvu je uresničila enega glavnih zunanjepolitičnih in obrambno-vojaških ciljev, ki si ga je postavila ob osamosvojitvi leta 1991.

  • Danes

    Dr. Erjavec: Izzivi so, a v Sloveniji doživljamo renesanso podeželja

    Ob bližajoči se 20. obletnici vstopa Slovenije v EU smo v novi epizodi podkasta gostili agrarnega ekonomista dr. Emila Erjavca. Med pogajanji za vstop v EU je bil član ožje pogajalske skupine za področje kmetijstva in ribištva, »strokovni motor« pogajanj za kmetijstvo. Je zelo priljubljen profesor na Biotehniški fakulteti in predvsem velik poznavalec kmetijske politike.