Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • DJNovice april 2024 - 2

    V tokratnih DJNovicah vas obveščamo o dveh prenovljenih sistemskih tolmačenjih javno naročniške zakonodaje. Skrbnike naročnikov na portalu javnih naročil pozivamo k ureditvi pravic izvajalcem pomožnih dejavnosti. Opozarjamo vas na povezavo med informacijskim sistemom e-JN in portalom javnih naročil ter na sodbo IV Ips 12/2023 Vrhovnega sodišča RS, ki se nanaša na javno naročniško zakonodajo.

  • DJNovice april 2024

    V tokratnih DJNovicah vas obveščamo, da je ponovno vzpostavljena funkcionalnost prenosa podatkov med informacijskim sistemom e-JN in portalom javnih naročil. Opozarjamo vas tudi na izpolnjevanja Obvestila o naročilu glede razlogov za izključitev in pogojev za sodelovanje na portalu javnih naročil v primeru postopka naročila male vrednosti.

  • DJNovice januar 2024 - 2

    V tokratnih DJNovicah vas vabimo na brezplačno predstavitev – Prikaz delovanja prenovljenega portala javnih naročil in vas hkrati obveščamo o prekinitvi povezave med sistemom e-JN in portalom javnih naročil.

  • DJNovice januar 2024

    V prvih letošnjih novicah vas ponovno obveščamo, da bo prenovljeni portal javnih naročil vzpostavljen v petek, 19. januarja 2024. Z dnem 23. december 2023 sta začela veljati Zakon o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev in tudi manjša sprememba Uredbe o zelenem javnem naročanju. Več v tokratnih DJNovicah.

  • DJNovice december 2023

    V zadnjih letošnjih novicah več o datumu vzpostavitve prenovljenega portala javnih naročil in posnetku izvedene delavnice v zvezi s prenovo portala javnih naročil. Obveščamo vas tudi o sprejemu in veljavnosti ZJNPOV-B ter o novih informacijah glede evropskih predpisov. Preberite si tudi o novi sodbi Sodišča EU. Ponovno pa vas opozarjamo glede nastavitev obveščanja v informacijskem sistemu e-JN.

  • DJNovice november 2023

    V tokratnih DJNovicah vas vabimo, da se nam pridružite na programih Akademije javnega naročanja. Obveščamo vas tudi o spremembi mejnih vrednosti za objave javnih naročil v Uradnem listu EU in začetku veljavnosti novele Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023, v kateri je določilo, ki se nanaša tudi na javnonaročniško zakonodajo.

  • DJNovice oktober 2023

    V tokratnih DJNovicah vas obveščamo, da je Evropska komisija podaljšala obdobje sprejemanja (trenutno) veljavnih standardnih eObrazcev ("eForms"). Novo usposabljanje oziroma delavnica na to temo bo predvidoma izvedena v torek, 24. 10. 2023. Obveščamo vas tudi, da je informacijski sistem e-JN nadgrajen ter prosimo za izpolnitev ankete, o čemer smo več pojasnili v julijskih DJNovicah.

  • DJNovice september 2023

    V tokratnih DJNovicah več o novih ukrepih s področja javnega naročanja, ki jih prinaša Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023. V ta namen organiziramo tudi brezplačno predstavitev.

  • DJNovice avgust 2023 - 2

    V tokratnih DJNovicah več o Zakonu o spremembah in dopolnitvah zakona o odpravi posledic naravnih nesreč in določbah, ki so neposredno povezane z javnim naročanjem. Naročnike tudi obveščamo o izvajanju dinamičnega nabavnega sistema v okviru informacijskega sistema e-JN in objavi posameznih pogodb iz skupnega javnega naročila na portalu javnih naročil.

  • DJNovice avgust 2023

    V tokratnih DJNovicah vam podajamo pojasnila, kako izvajati nujna javna naročila v zvezi z naravnimi nesrečami in odpravo škode. Več tudi o Uredbi (EU) 2022/2560 o tujih subvencijah, ki izkrivljajo notranji trg. Prosimo tudi za izpolnitev dveh anket oz. vprašalnikov, o čemer smo več pojasnili v julijskih DJNovicah.

  • DJNovice julij 2023

    V julijskih DJNovicah je tokrat poudarek na prenovi portala javnih naročil. Prosimo za izpolnitev anketnega vprašalnika, ki ga je OECD v sodelovanju z MJU pripravilo za predstavnike naročnikov, in ankete povezane z Akademijo JN. Opozarjamo tudi glede funkcionalnosti prenosa podatkov med portalom javnih naročil in sistemom e-JN in o problematiki zahteve po navedbi swift naslova na garancijah.

  • DJNovice junij 2023

    V junijskih DJNovicah si lahko preberete več o soglasjih za pridobitev podatkov za preveritev izključitvenega razloga iz prvega odstavka 75. člena ZJN-3 v kazenski evidenci. Na na Portalu za elektronsko javno naročanje e-JN so objavljeni primeri določil razveznega pogoja v pogodbi oz. razpisni dokumentaciji in tudi predloge za poročanje na podlagi 46. člena ZJN-3.

  • DJNovice april 2023 - 2

    V tokratnih DJNovicah vas obveščamo, da so razpisani novi termini usposabljanj na področju javnega naročanja v okviru Akademije javnega naročanja, posodobljene so tudi Smernice za javno naročanje gradenj in dodana pojasnila za naročnike in ponudnike glede izpolnjevanja ESPD.

  • DJNovice april 2023

    V aprilskih DJNovicah vas obveščamo o začetku veljavnosti novele ZJN-3D in v povezavi s tem tudi o nadgradnji informacijskega sistema e-JN (e-Dosje). Z nadgradnjo e-Dosje se zagotavlja izvajanje poizvedb v uradnih evidencah v skladu z novelo zakona. Vabimo vas tudi na brezplačno on-line predstavitev Vloga in pomen nabavne funkcije tudi v javnem naročanju. Obenem pa vas ponovno opozarjamo na nadgradnjo storitve ESPD.

  • DJNovice marec 2023 - 2

    Uporabnike obveščamo, da so v okviru Upravne akademije MJU razpisani termini usposabljanj na področju javnega naročanja v okviru Akademije javnega naročanja.

  • DJNovice marec 2023

    V marčevskih DJNovicah vas obveščamo, da Direktorat za javno naročanje v sodelovanju z Upravno akademijo organizira brezplačno on-line predstavitev novosti, ki jih prinaša Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o javnem naročanju (ZJN-3D).

  • DJNovice februar 2023

    V tokratnih DJNovicah več o nadgradnji informacijskega sistema e-Dosje in novi storitvi ESPD. Naročnike ponovno obveščamo, da se rok za sporočanje statističnih podatkov o evidenčnih naročilih in objave sezama oddanih evidenčnih naročil izteka. Podatke je potrebno objaviti do zadnjega dne februarja 2023.

  • DJNovice januar 2023

    V prvih letošnjih novicah več o Uredbi o tujih subvencijah, ki izkrivljajo notranji trg, ter nakupu električne energije in plina v povezavi z javnim naročanjem. V novicah vas tudi ponovno obveščamo glede objave podatkov o oddanih evidenčnih naročilih v letu 2022.

  • DJNovice december 2022

    V zadnjih letošnjih novicah tokrat o objavi podatkov o oddanih evidenčnih naročilih v letu 2022, objavi pogodb in poročanju o izvršenih plačilih ter posnetku predstavitve kompetenčnega modela in samoocenitvenem vprašalniku za presojo kompetenc, specifičnih za izvedbo javnega naročanja.

  • DJNovice oktober 2022

    V tokratnih DJNovicah več o objavi Statističnega poročila o javnih naročilih, ki so bil oddana v letu 2021, vabilu na brezplačno on-line predstavitev kompetenčnega modela na področju javnega naročanja in programa usposabljanj ter dveh novejših sodbah sodišča EU s področja javnega naročanja.