Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Izjava vršilca dolžnosti direktorja ob ukinitvi Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo

    Ob ukinitvi Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo (Urad) objavljamo izjavo mag. Danila Lončariča, vršilca dolžnosti direktorja Urada.

  • Z mladimi v Novem Mestu o problematiki mladih v lokalnem okolju

    V Novem mestu je 22. junija 2022 potekal dogodek »DOS na poti – Dolenjska regija«, ki ga prireja Dijaška organizacija Slovenije. Debate na temo problematike mladih v lokalnem okolju se je udeležil tudi vršilec dolžnosti direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo mag. Danilo Lončarič.

  • Islamsko skupnost in Srbsko pravoslavno Cerkev v Sloveniji z Uradom vlade RS za demografijo druži skrb za družine in otroke

    17. 6. 2022 smo predstavniki Urada vlade RS za demografijo obiskali islamsko in pravoslavno versko skupnost v Sloveniji.
    Na delovnem obisku pri islamski skupnosti sta nas sprejela mufti Nevzet Porić in predsednik mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji Haris Muratagić, s strani srbske pravoslavne skupnosti pa nas je sprejel paroh Aleksandar Obradović.

  • Obiskali smo Osrednjeslovensko regijo, ki je imela v letu 2020 najvišji naravni prirast prebivalstva

    Vršilec dolžnosti direktorja Urada Vlade RS za demografijo mag. Danilo Lončarič je skupaj s sodelavci danes obiskal Občino Ivančna Gorica, ki leži v Osrednjeslovenski regiji. Srečal se je s predstavniki vodstva občine, Komisije za mladinska vprašanja, Sveta za starosti prijazno občino Ivančna Gorica in društvi upokojencev Ivančna Gorica, Šentvid, Višnja Gora ter Stična.

  • Demografski izzivi v Občini Cerknica

    Predstavniki Urada Vlade RS za demografijo so danes obiskali Občino Cerknica, ki leži v primorsko-notranjski regiji. Srečali so se s predstavniki občine, Društva upokojencev Rakek, Zavoda Samostojen si in Notranjskega študentskega kluba.

  • Mag. Danilo Lončarič: "Zaskrbljujoča demografska slika je naš skupni problem"

    "Zaskrbljujoča demografska slika je naš skupen problem, zato je prav da rešitve in izhodne strategije poiščemo s čim več deležniki", je v uvodnem delu srečanja pri nadškofiji Ljubljana povedal v.d. direktorja Urada Vlade RS za demografijo mag. Danilo Lončarič.

  • Delovni obisk Urada Vlade RS za demografijo v Pomurski regiji

    V.d. direktorja Urada Vlade RS za demografijo mag. Danilo Lončarič je 1. junija 2022 opravil delovni obisk v Pomurski regiji. Obiskal je občini Lendava in Beltinci. Na delovnem sestanku, ki je potekal v prostorih Občine Lendava, so bili prisotni podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Ivan Koncut, predsednik Društva upokojencev Lendava Aleksander Varga, predsednik Turistične zveze Lendava vabi Janez Somi in podpredsednica Kluba študentov Lendava Teja Preradović.

  • Z mladinskimi organizacijami na poti reševanja demografskih izzivov

    Za uspešno reševanje demografskih izzivov je ključno v obdobju tridesetih let doseči družbeno soglasje na vseh ravneh. S tem namenom Urad Vlade RS za demografijo vzpostavlja dialog z deležniki vseh družbenih sistemov in podsistemov. Pomemben deležnik pri iskanju rešitev so tudi mladinske organizacije.

  • Delovni obisk Urada Vlade RS za demografijo v Občini Dravograd

    Danes se je vršilec dolžnosti (v.d.) direktorja, mag. Danilo Lončarič, sestal z županjo Občine Dravograd, predsednikom Društva upokojencev Dravograd in predsednico Turističnega društva Dravograd.

  • Sodelovanje na Dnevih medgeneracijskega sožitja 2022

    23. in 24. maja smo predstavniki Urada Vlade RS za demografijo sodelovali na Dnevih medgeneracijskega sožitja v organizaciji Zveze društev upokojencev Slovenije na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

  • Sprejem predstavnikov Urada Vlade RS za demografijo na Osrednjem hrvaškem državnem uradu za demografijo in mlade

    Osrednji državni urad za demografijo in mladino v republiki Hrvaški opravlja upravne in druge naloge v zvezi s spremljanjem in analizo demografskih trendov in trendov v Republiki Hrvaški, zlasti sprememb prebivalstva, naravnega gibanja prebivalstva prek migracij in strukture prebivalstva; predlaga ukrepe za povečanje rodnosti, uravnoteženje starostne strukture, ohranjanje prostorskega ravnovesja prebivalstva; spodbujanje mladih, da ostanejo na Hrvaškem, ukrepi za podporo starševstvu in ukrepi za usklajevanje družinskega in poklicnega življenja.

  • Delovni obisk Urada Vlade RS za demografijo pri verskih skupnostih

    Delegacija Urada Vlade RS za demografijo je 20. 5. 2022 v okviru pogovorov s civilno družbo obiskala predstavnike verskih skupnosti. V iskanju boljših demografskih praks so se srečali s predstavniki katoliške Cerkve, evangeličanske in evangelijske binkoštne Cerkve.

  • Delovni obisk Urada Vlade RS za demografijo v Občini Makole

    Vršilec dolžnosti direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo mag. Danilo Lončarič je 19. maja 2022 opravil delovni obisk v Občini Makole. Namen delovnega obiska je bil predstavitev Urada ter vzpostavitev aktivnejšega medsebojnega sodelovanja. Pogovor je potekal o demografskih izzivih občine, projektih urada in možnostih pridobitve evropskih sredstev, vezanih na demografsko politiko, za lokalno skupnost.

  • Organizacija Združenih narodov 15. maj razglasila za mednarodni dan družin

    15. maja obeležujemo mednarodni dan družin. Urad vlade RS za demografijo v skladu s svojim poslanstvom pomaga ustvarjati pogoje za družinam prijazno družbo.

  • Obisk članic Medgeneracijske koalicije Slovenije

    Predstavniki Urada Vlade RS za demografijo smo v okviru delovnih obiskov obiskali organizacije članice Medgeneracijske koalicije Slovenije, katero sestavljajo Zveza društev upokojencev Slovenije, Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije in Dijaška organizacija Slovenije.

  • Sodelovanje z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

    Iskanje rešitev ter ustvarjanje pogojev za vrnitev izseljencev in njihovih potomcev v domovino je eno izmed pomembnih področij delovanja Urada Vlade RS za demografijo in tega bomo naslavljali v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

  • Delovni sestanek na Ministrstvu za notranje zadeve

    Predstavniki Urada Vlade RS za demografijo smo se na Ministrstvu za notranje zadeve udeležili delovnega sestanka, kjer je bil prisoten tudi generalni direktor policije ter direktorica Urada Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov.

  • Odprtje Urada Vlade RS za demografijo

    V torek, 12. aprila, je v Mariboru potekala slovesnost ob odprtju Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo. Zbrane goste so nagovorili predsednik vlade Janez Janša, direktor urada mag. Danilo Lončarič in župan Mestne občine Maribor Saša Arsenović.

  • Vlada imenovala vršilca dolžnosti direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo

    Vlada je z dnem 15. 10. 2021 imenovala mag. Danila Lončariča za vršilca dolžnosti direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo, in sicer do imenovanja novega direktorja, vendar največ za šest mesecev, to je od 15. 10. 2021 do 14. 4. 2022.