Skoči do osrednje vsebine

Minister Mark Boris Andrijanič: “Prostorska stiska ne sme biti razlog za nezmožnost razvijanja talentov.”

  • Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo

Minister Mark Boris Andrijanič se je danes na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport sestal z ministrico dr. Simono Kustec, ministrom Zvonkom Černačem, pristojnim za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter vodstvom Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani in rektorjem Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregorjem Majdičem.

Udeleženci pogovora o projektu novega kompleksa sedijo za mizo.

Minister Mark Boris Andrijanič na pogovorih o projektu novega kompleksa Fakultete za strojništvo. | Avtor SDP

Osrednja tema srečanja je bila namenjena pregledu stanja projekta gradnje novega kompleksa Fakultete za strojništvo. Prostorska stiska je eden največjih problemov in izzivov, s katerimi se soočajo na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, zato vodstvo fakultete računa na finančno pomoč pri realizaciji gradnje novega kompleksa Fakultete za strojništvo. 

“Fakulteta za strojništvo v Ljubljani je ena najboljših primerov žive povezave z gospodarstvom v Sloveniji in za to smo vam nadvse hvaležni. Predstavljate zdrave temelje za nadaljnji razvoj bodočih kadrov prihodnosti,” je povedal minister Andrijanič. Fakulteta za strojništvo je namreč v zadnjih letih odgovorila na potrebe gospodarstva s pametnimi spremembami izobraževalnih programov. Še posebej na 2. stopnji izobraževanja so dali večji poudarek na znanstveno-aplikativnih usmeritvah, s čimer odgovarjajo na potrebe družbe. 

Minister za digitalno preobrazbo je še poudaril, da Služba Vlade RS za digitalno preobrazbo vlaga napore v povečevanje interesa mladih za tovrstne poklice, še posebej med dekleti, saj bodo ti poklici pomembno prispevali k oblikovanju gospodarske sfere in dvigu konkurenčnosti v prihodnosti, zato prostorska stiska ne sme biti razlog za nezmožnost razvijanja talentov na tem področju. 

Ministrica za šolstvo dr. Simona Kustec se je zavzela, da bo projekt sofinanciran tudi z naslova evropskih kohezijskih sredstev. Ministri so se z vodstvom fakultete dogovorili za spremljanje nadaljnjih operativnih nalog za uspešno realizacijo projekta gradnje.