Skoči do osrednje vsebine

Podaljšanje veljavnosti prometnih dovoljenj odslej tudi prek spleta

Podaljšanje veljavnosti prometnih dovoljenj za vsa vozila, ki ob registraciji ne potrebujejo tehničnega dovoljenja, je od današnjega dne omogočeno tudi prek spletnega portala E-uprava.

Vlada je v okviru ukrepov proti širjenju koronavirusa 16. marca 2020 sprejela Odlok o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji. Trenutno tako velja, da je do 16. 4. 2020 prepovedano izvajanje tehničnih pregledov in  drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil v Republiki Sloveniji. Posledično je to prav tako onemogočilo postopke podaljševanja veljavnosti prometnega dovoljenja, tudi v tistih primerih, kjer tehnični pregledi niso potrebni.

Ministrstvo za infrastrukturo v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo od 8. aprila 2020  omogoča spletno podaljšanje prometnega dovoljenja na portalu eUprava. Za spletno podaljšanje prometnega dovoljenja in za izvedbo informativnega izračuna e-identiteta (digitalno potrdilo ali smsPASS) ni potrebna. Pri elektronskem podaljšanju je potrebno navesti registrsko oznako avtomobila, številko prometnega dovoljenja in številko zavarovalne police. V postopku se uredi tudi spletno plačilo vseh dajatev. Prometno dovoljenje lastnik oziroma uporabnik vozila prejme po pošti. 

Omenjena prometna dovoljenja v skladu z odlokom sicer v vsakem veljajo do 16. maja 2020, zato je elektronsko podaljšanje dovoljenj poljubno.


 

Iskalnik