Skoči do osrednje vsebine

15. zasedanje upravnega odbora za sodelovanje med Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in Komisariatom za atomsko energijo in alternativne energije (CEA) Francije

V kraju Saclay v Franciji je 19. februarja 2020 potekalo 15. zasedanje upravnega odbora za sodelovanje med Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije in Komisariatom za atomsko energijo in alternativne energije (CEA) Francije.

Slovensko delegacijo je vodila Tina Vuga, vodja Službe za mednarodno sodelovanje in evropske zadeve na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, delegacijo CEA pa g. Bertrand Bouchet, direktor za evropske zadeve.

Na skupnem zasedanju sta si delegaciji izmenjali informacije o mednarodnem znanstvenem sodelovanju in o novostih na področju znanstveno-raziskovalne politike v obeh državah. Ocenili sta dosedanje aktivnosti in izrazili velik interes za nadaljevanje sodelovanja. Ob robu zasedanja je delegacija obiskala tudi več enot znotraj znanstvenega kompleksa CEA in se seznanila z njihovimi dejavnostmi.

Upravni odbor je pregledal tekoče projekte in ugotovil, da potekajo v skladu z načrti. Za sofinanciranje v obdobju od 1. marca 2020 do 28. februarja 2022 je izmed 10 prijavljenih projektov izbral 5 projektov. Objavljamo Zapisnik 15. zasedanja upravnega odbora in seznam izbranih projektov.

Naslednji razpis bo predvidoma objavljen junija 2020.