Skoči do osrednje vsebine

Otvoritev razstave fotografij v Mariboru

Pekarna Magdalenske mreže vabi na otvoritev razstave fotografij Gregorja Salobirja, ki bo v sredo, 6. 11. 2019, ob 18. uri v studiu Wetrinsky bara (Vetrinjski dvor) v Mariboru.

Na razstavi bodo predstavljene fotografije, ki so nastajale tekom izvajanja projekta »Na polovici poti«. Na fotografijah so ujeti trenutki druženja, izmenjave izkušenj ter znanj, predvsem pa gradnja odprte, solidarne družbe. V ospredju je namreč solidarnost med različnimi družbenimi skupinami, razmišljanje o institucionalnem rasizmu, migracijskih politikah in pomenu vzpostavljanja alternativnih ekonomij.

Na otvoritvi bo predstavljena tudi knjižica »Podobe v iskanju vprašanj«, ki je nastala na podlagi pogovorov, ki sta jih z mladimi izvedla priseljenka in priseljenec iz Makedonije in Eritreje. V sproščenem vzdušju sta tako od mladih izvedeli odgovore na vprašanja, ki so se jima porajala glede načina življenja mladih v Mariboru.

Na ogled bodo tudi animacije, ki so prispela na natečaj stop animacije »Ni prave poti«. Pekarna je v sodelovanju s Srednjo šolo za oblikovanje izvedla delavnico stop animacije, na kateri so tri dni v kreativnem vzdušju ustvarjali na temo nikoli dokončanih poti tistih, ki zaradi vojn, podnebnih sprememb in ekonomskih kriz iščejo boljše življenje drugje. Predvajane bodo 4 animacije, ki so nastale na delavnici.

Dodatne informacije: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

Dogodek je del projekta “Na polovici poti". Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

Iskalnik