Skoči do osrednje vsebine

Projekt #PrisluhniSpoznajSpremeni

UNICEF Slovenija nadaljuje z izvajanjem delavnic, na katerih mlade ozavešča o otrokovih pravicah in jih spodbuja k sprejemanju drugačnosti in raznolikosti. Z delavnicami želi preprečevati socialno izključenost, sovražni govor in nasilje med mladimi.

Na delavnici mladi lahko prisluhnejo zgodbam otrok beguncev in migrantov, spoznajo njihovo kulturo, usodo in razloge za migracije, si ustvarijo svoje mnenje, s katerim lahko vplivajo na ljudi okoli sebe, razbijajo stereotipe in spremenijo svet okoli sebe. V druženju z ljudmi z drugačnim kulturnim, etničnim ali verskim ozadjem lahko mladi najdejo izziv za lasten razvoj, ki bogati oba: tistega, ki sprejema in tistega, ki je sprejet.

Delavnice so namenjene učencem tretje triade in srednješolcem. Urnik:Delavnice so namenjene učencem tretje triade in srednješolcem.

Urnik:

  • 22., 23. in 24. 10. 2019: OŠ Franca Rozmana Staneta
  • 23.10. 2019: OŠ Rakek 
  • 25.10. 2019: OŠ Helene Puhar Kranj
  • 29.10. 2019: večstopenjska šola Josip Pangerc - Dolina
  • 4.11.2019: OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika

Več o projektu na spletni strani unicef.si, na FB in Instagram profilu.

Projekt »#PrisluhniSpoznajSpremeni« sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

Iskalnik