Skoči do osrednje vsebine

Premiera predstave "Calais, Calais" v Mariboru

Pekarna Magdalenske mreže vabi na premiero gledališke predstave »Calais, Calais«, ki bo v soboto, 26. 10. 2019 ob 18. uri na malem odru Lutkovnega gledališča Maribor.

Vstop je prost, obvezne pa so rezervacije brezplačnih vstopnic na info@kolektiv-ziz.com.

Predstava razpira različne poglede na življenje beguncev, begunk in aktivistov, aktivistk. Izhaja iz dnevniških zapisov aktivistke pod anonimom Amy Non, ki je več mesecev preživela v enem večjih evropskih taborišč v mestu Calais v Franciji. Iz mesta se ob jasnih dnevih vidijo Dovrski beli klifi Anglije, kamor se številni odpravijo vsak večer. Zgodba je prežeta z upanjem in resignacijo, jezo proti oblastem in uporom. Kaj lahko v nastali situaciji storimo? "Calais, Calais" je občutek, da vsaka rešitev ustvari deset novih problemov, vsak odgovor sto novih vprašanj. Ljudje pa živijo v vmesnem prostoru, na nikogaršnjem ozemlju, v čakalnici življenja.

Predpremiera predstave bo v petek, 25. 10. 2019, namenjena je dijakom in dijakinjam II. Gimnazije v Mariboru.

Oglejte si napovednik predstave.

Dodatne informacije: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246,

Predstava je del projekta “Na polovici poti”. Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

Iskalnik