Skoči do osrednje vsebine

Časoris prejel evropsko nagrado za Zgodbe otrok sveta

Časoris je prejel nagrado Clarinet Project, ki jo podeljujejo za projekte, namenjene ozaveščanju o migracijah in integraciji.

Zgodbe otrok sveta so zmagale v kategoriji Splet in družbeni mediji in prejele nagrado Clarinet Project.

Zgodbe otrok sveta predstavljajo otroke iz različnih držav, njihove običaje, kulturo in tradicijo. O svoji domovini govorijo otroci, ki so se priselili v Slovenijo in zdaj tu spoznavajo naše običaje.

Zgodbe otrok sveta so sicer že prejele nagrado avstrijskega Zveznega ministrstva za Evropo, integracijo in zunanje zadeve (BMEIA) za medkulturne projekte na področjih izobraževanja, mladine, žensk, medijev, migracije in integracije.

Projekt že drugo leto sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

V ožji izbor sta bila nominirana še dva projekta, katerih izvedbo je omogočil Urad Vlade RS za komuniciranje in sicer projekt Pobeg in beg Foruma FER in projekt Multimedijske izobraževalne vsebine za senzibilizacijo na področju migracij na področju migracij mednarodne zaščite II, ki ga izvaja Zavod APIS.

Iskalnik