Skoči do osrednje vsebine

Mednarodno srečanje nadzornih organov

V dneh od 24. do 26. septembra 2019 bo na območju Pomurja potekalo mednarodno srečanje nadzornih organov, ki ga organizira Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo. Na mednarodnem dogodku bodo sodelovali policija, FURS in predstavniki inšpekcijskih služb iz Madžarske, Češke, Nemčije in Hrvaške. Izvajal se bo poostren nadzor prevozov v cestnem prometu.

Z razvojem trga in vse večjo konkurenco med prevozniki prihaja do raznih poskusov manipulacij. Za odkrivanje le-teh pa so potrebna specialna znanja, katera je potrebno nenehno izpopolnjevati. Mednarodno sodelovanje, ki bo potekalo v teh dneh je odlična priložnost za sodelujoče, da se na ta način izmenja mnenja in izkušnje, izvede primerjava programske opreme, spoznava metode in tehnike za odkrivanje najzahtevnejših kršitev.

Mednarodno srečanje bo velik prispevek k nadaljnjemu delu inšpektorjev za cestni promet IRSI. Novo pridobljena znanja bodo pripomogla k učinkovitejšem nadzoru in posledično doseganju cilja inšpekcije, izboljšati varnost v cestnem prometu ter omogočiti pošteno konkurenco med prevoznimi podjetji.