Skoči do osrednje vsebine

Delavnice #PrisluhniSpoznajSpremeni

UNICEF Slovenija bo jeseni izvedel serijo delavnic, na katerih bo mlade ozaveščal o otrokovih pravicah in jih spodbujal k sprejemanju drugačnosti in raznolikosti. Z delavnicami želi preprečevati socialno izključenost, sovražni govor in nasilje med mladimi. Cilj delavnic je razbijanje stereotipov o beguncih in migrantih ter spodbujanje socialne solidarnosti, empatičnega razmišljanja in odgovornega izražanja mnenja.

Na delavnici mladi lahko prisluhnejo zgodbam otrok beguncev in migrantov, spoznajo njihovo kulturo, usodo in razloge za migracije, si ustvarijo svoje mnenje, s katerim lahko vplivajo na ljudi okoli sebe, razbijajo stereotipe in spremenijo svet okoli sebe. V druženju z ljudmi z drugačnim kulturnim, etničnim ali verskim ozadjem lahko mladi najdejo izziv za lasten razvoj, ki bogati oba: tistega, ki sprejema, in tistega, ki je sprejet.

Delavnice so namenjene učencem tretje triade in srednješolcem.

Urnik:

  • 20. 9. 2019 ob 16.00: Mladi zmaji Bežigrad
  • 25. 9. 2019 ob 16.00: Mladinski center Vič
  • 26. 9. 2019 ob 7.50: Osnovna šola Puconci
  • 26. 9. 2019 ob 16.00: Mladi zmaji Šiška
  • 7. 10. 2019 ob 10.30: Osnovna šola Simona Jenka Kranj

Več o projektu na spletnem mestu unicef.si, na FB in Instagram profilu.

Projekt »#prisluhnispoznajspremeni« sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

Iskalnik