Skoči do osrednje vsebine

Delavnica stop animacije »Ni prave poti«

Pekarna Magdalenske mreže in Srednja šola za oblikovanje Maribor vabita dijake na brezplačno delavnico stop animacije, ki bo potekala 21., 22. in 23. avgusta 2019 med 10.00 in 16.00 v Galeriji K18 v Mariboru. Gre za eno od tradicionalnih tehnik animacije, ki prikazuje nežive predmete v gibanju. Ob neprekinjenem predvajanju zaporedja podobnih fotografij, se ustvari iluzija gibanja.

Udeleženci delavnice bodo v kreativnem vzdušju ustvarjali na temo nikoli dokončanih poti tistih, ki zaradi vojn, podnebnih sprememb in ekonomskih kriz iščejo boljše življenje drugje. V treh dneh se boste srečali s kritično pismenostjo, s pomočjo katere boste lažje pripravili scenarije ter v teoriji in praksi spoznali tehniko stop animacije.

Prijave pošljite na e-naslov: infopeka@infopeka.org.

Dodatne informacije: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246

Delavnica je del projekta “Na polovici poti”. Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

Iskalnik