GOV.SI

Rastimo skupaj 2019 - Vabilo na regijski dogodek v koroški regiji

Ste mladi dovolj obveščeni o priložnostih in možnostih za participacijo v lokalnih skupnostih?

Želite mladi spremeniti načine obveščanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih?

Vabimo vas na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v koroški regiji,

ki ga pripravljata Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec in mladimi iz Slovenj Gradca. Na dogodkih Rastimo skupaj 2019, ki se izvajajo v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami že peto leto zapored, si prizadevamo okrepiti razvoj lokalnih mladinskih politik. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.

Dogodek bo potekal v petek, 6. septembra 2019, ob 15.30 v Mladinskem kulturnem centru Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec.

 Prosimo, da se dogodek prijavite prek elektronske prijavnice, do petka, 30. avgusta 2019.

Na regijskem dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih. Predstavljeni bodo primeri dobrih praks vključevanja mladih v procese odločanja, portal mlad.si ter prispevek z naslovom: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Na regijskem dogodku bo potekala tudi delavnica na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja. Predlogi za spremembe v regiji in občinah, ki bodo nastali na delavnici, bodo predstavljeni odločevalcem na okrogli mizi. Na dogodku bodo o lokalnih mladinskih politikah razpravljali mladi in predstavniki občin v koroški regiji.