Skoči do osrednje vsebine

Tedenski napovednik dogodkov

V nadaljevanju vas obveščamo o dogodkih predstavnikov Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki se bodo odvijali v tednu od 3. junija do 9. junija 2019.

Ponedeljek in torek, 3. in 4. maj 2019

Minister Zdravko Počivalšek se bo v ponedeljek srečal s Hubertom Aiwangerjem, namestnikom bavarskega ministrskega predsednika in deželnim ministrom za gospodarske zadeve, regionalni razvoj in energijo. Ministra se bosta predvidoma pogovarjala o trenutnem stanju gospodarskega sodelovanja in možnostih njegove krepitve v prihodnje. Skupaj bosta obiskala tudi tovarno BMW. 
V torek pa se bo minister udeležil odprtja enega največjih sejmov s področja logistike in transporta v Evropi, Transport Logistic. Na sejmu se na skupnem razstavnem prostoru Slovenije tokrat predstavlja kar 19 podjetij. 
Medijem bomo oba dneva po srečanjih posredovali sporočilo za javnost. 
Lokacija: München, Nemčija

Torek, 4. junij 2019

Državna sekretarka Eva Štravs Podlogar bo v vlogi predsednice Sveta Vlade Republike Slovenije za korporativno upravljanje sklicuje prvo sejo sveta.  
Lokacija: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Kotnikova ulica 5 , Ljubljana 
Termin: med 14.00 in 16.00 uro
Po zaključenem zasedanju sveta bomo poslali sporočilo za javnost.

Četrtek, 6. junij 2019

Državna sekretarka Eva Štravs Podlogar  se bo udeležila Konference Združenja hotelirjev Slovenije. Zjutraj bo nagovorila udeležence konference, ob pa 17.00 bo sodelovala na okrogli mizi z naslovom Inovativnost v turizmu.
Lokacija: Kongresni center Rimske Terme
Dogodek je odprt za medije.

Četrtek–nedelja, 6. junij–9. junij 2019 

Minister Zdravko Počivalšek in državni sektretar mag. Aleš Cantarutti se bosta udeležila mednarodnega gospodarskega foruma v St. Peterburgu, ki je namenjen srečanju gospodarstvenikov, potencialnih investitorjev, obravnavanju trenutne globalne gospodarske situacije, novih priložnosti v gospodarstvu in navezovanju stikov, ter povezovanju potencialnih gospodarskih partnerjev. Minister Počivalšek se bo v petek zjutraj udeležil tudi poslovnega zajtrka v organizaciji Sberbank. 
Ob robu sejma se bo minister bilateralno srečal s predsednikom Ruskega združenja za industrijo in podjetništvo Alexandrom N. Shokhinom, ruskim ministrom za industrijo in trgovino Denisom Manturovim, hrvaškim ministrom za gospodarstvo, podjetništvo in obrt Darkom Horvatom ter z izvršilnim direktorjem Sberbanke Hermanom Grefom.
Lokacija: St. Petersburg, Ruska federacija
V petek zvečer bomo poslali sporočilo za javnost.

Petek, 7. junij 2019

Državna sekretarka Eva Štravs Podlogar se bo udeležila odprtja golf igrišča v Kranjski gori, kjer bodo hkrati praznovali še 115. obletnico Turističnega društva Kranjska Gora in 20. obletnico Golf kluba Kranjska Gora.
Lokacija: Borovška cesta 99a, 4280 Kranjska Gora
Dogodek je odprt za medije

Iskalnik