Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

mag. Monika Kirbiš Rojs

Mag. Monika Kirbiš Rojs, rojena 4. avgusta 1978, je leta 2002 diplomirala na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Študij je nadaljevala na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2005 pridobila naziv magistrica ekonomskih znanosti.

Svojo poklicno pot je začela leta 2002 na Ministrstvu za finance kot svetovalka na področju zakladništva in jo nadaljevala v Novi ljubljanski banki. Nato se je leta 2006 zaposlila v Službi Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko, kjer je med drugim vodila Urad za kohezijsko politiko. Sledila je zaposlitev v Mestni občini Maribor. Tam je od leta 2009 do 2012 kot vodja Službe za razvojne projekte in investicije skrbela tudi za pridobivanje evropskih sredstev in izvajanje razvojnih projektov.

Februarja 2012 je bila imenovana za državno sekretarko na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Pristojna je bila za področja evropske kohezijske politike, evropskega teritorialnega sodelovanja, regionalnega razvoja in razvojnega načrtovanja.

Po prenehanju mandata funkcije državne sekretarke je v začetku leta 2014 na Občini Slovenska Bistrica prevzela vodenje Oddelka za gospodarstvo. Bila je tudi direktorica Razvojnega informacijskega centra Slovenska Bistrica.

Vlada RS jo je 14. marca 2020 imenovala za državno sekretarko v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.