Skoči do osrednje vsebine

Jelka Godec, državna sekretarka za področje zdravstva

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Jelka Godec

Jelka Godec se je rodila 21. novembra 1969 v Celju. Leta 1995 je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer fizika – tehnika. Leta 2003 je diplomirala še na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer enopredmetna fizika, in pridobila naziv profesorica fizike. Dve leti pozneje je opravila dodatno strokovno izpopolnjevanje za poučevanje informatike in računalništva na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Leta 1995 se je zaposlila na srednji šoli, pozneje je poučevala na osnovni šoli in se leta 1997 zaposlila na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Leta 2006 je prevzela direktorsko mesto na Ljudski univerzi Šentjur. Omenjeni javni zavod za izobraževanje je uspešno vodila do avgusta 2014.

Jelka Godec je bila dvakrat izvoljena kot poslanka. V mandatu od 2014–2018 je vodila preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic in bila aktivna na področju zdravstva, izobraževanja in sociale, v svojem drugem poslanskem mandatu pa je vodila preiskovalno komisijo o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri programu otroške kardiologije ter na področju nabav in upravljanja medicinske opreme in zdravstvenega materiala. Bila je tudi podpredsednica odbora za zdravstvo ter članica odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Je mati treh otrok in ljubiteljica športa.