Skoči do osrednje vsebine

dr. Igor Senčar, državni sekretar za koordinacijo mednarodnih in EU zadev

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

dr. Igor Senčar

Dr. Igor Senčar se je rodil 27. novembra 1965 v Ljubljani. Leta 1989 je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in nato leta 1999 magistriral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Marca 2020 je na Fakulteti za državne in evropske študije Nove univerze, študijski program Mednarodne in diplomatske študije, uspešno zagovarjal doktorsko delo z naslovom »Solidarnost kot temelj in sredstvo evropskega integracijskega procesa« in pridobil naziv doktor znanosti.

V svoji bogati delovni karieri je bil vrsto let vpet v področje zunanjih zadev, med drugim je bil predstavnik Republike Slovenije v Političnem in varnostnem odboru Evropske unije na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Evropski uniji v Bruslju, bil je predsedujoči Odboru stalnih predstavnikov (Coreper) med slovenskim predsedovanjem Svetu EU, veleposlanik in stalni predstavnik pri EU, generalni direktor za evropske zadeve in politično bilateralo na Ministrstvu za zunanje zadeve.

V letih 2012–2014 je bil na Ministrstvu za zunanje zadeve državni sekretar, od leta 2014 dalje pa veleposlanik, Direktorat za zadeve EU, Sektor za splošne in institucionalne zadeve.

Govori angleško, francosko, nemško, srbsko in hrvaško. Je poročen in oče dveh otrok. Je tudi avtor več samostojnih publikacij, znanstvenih publikacij ter soavtor različnih publicističnih in znanstvenih prispevkov.