Skoči do osrednje vsebine

Ajda Cuderman, državna sekretarka za področje malega gospodarstva, podjetništva in obrti

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Ajda Cuderman

Avtor: Tamino Petelinšek/STA

Ajda Cuderman je magistrski študij opravljala na Fakulteti za uporabne in družbene študije v Mariboru, kjer je leta 2012 pridobila naziv magistrica poslovnih ved. Dodiplomski študij na Fakulteti za družbene vede je končala v letu 2003 in pridobila naziv univerzitetna diplomirana politologija. Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je državna sekretarka od 21. septembra 2020.

Pred tem je bila od začetka leta 2019 direktorica Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije – SPIRIT Slovenija. S svojimi bogatimi izkušnjami si je prizadevala pomagati slovenskemu gospodarstvu, da postane bolj konkurenčno na globalnem trgu ter slovenskim podjetjem, da postanejo uspešnejši izvozniki in se uveljavijo kot dolgoročni poslovni partnerji. Agencija je pod njenim vodstvom zastavila in izpeljala izjemno uspešno nacionalno komunikacijsko kampanjo I FEEL SLOVENIA. GREEN. CREATIVE. SMART. Za celovito in enotno promocijo slovenskega gospodarstva na globalnem konkurenčnem trgu je poleg tega zasnovala tudi programske vsebine za predstavitev Slovenije na svetovni razstavi Expo, ki bo leta 2021 potekala v Dubaju.

Pred tem je bila zaposlena v Petrolu, kjer je sprva opravljala funkcijo pomočnice direktorja energetskih rešitev za razvoj poslovanja in vodila hčerinsko podjetje Eltec Petrol Srbija, nato pa od sredine leta 2017 vodila regionalno prodajo za Avstrijo, Italijo, Srbijo in Črno goro ter Slovenijo na področju DisNet. Pred tem je devet let delala v mednarodnem svetovalnem podjetju s področja upravljanja prodajnih procesov Mercuri International kot svetovalka za menedžment in področje prodaje, pred tem pa v družbi Laser Computer s področja elektronskega upravljanja z dokumenti kot vodja projektov.