Skoči do osrednje vsebine

Sekretariat za koordinacijo priprav, logistične organizacije in izvedbe predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

V Sekretariatu za koordinacijo priprav, logistične organizacije in izvedbe predsedovanja pripravljamo predlog usmeritev glede načina organizacije s protokolarnega, tehničnega, prostorskega, prometnega in varnostnega vidika ter obsega zadolžitev za čas predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021; spremljamo in poročamo o izvajanju usmeritev ter predlagamo morebitne dodatne ukrepe z delovnega področja.

V sekretariatu nudimo strokovno in administrativno-tehnično pomoč ožji in širši delovni skupini za priprave in izvedbo predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU. Spremljamo in usmerjamo delo podskupin ožje delovne skupine za priprave in izvedbo predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU ter pripravljamo in sklicujemo usklajevalne sestanke z njenimi podskupinami.

Pripravljamo in sklicujemo usklajevalne sestanke s kontaktnimi točkami oziroma internimi koordinacijskimi skupinami po posameznih strokovnih področjih, sodelujemo z ministrstvi in drugimi organi na področju njihovih priprav na predsedovanje ter s Stalnim predstavništvom Republike Slovenije v Bruslju pri koordinaciji priprav in predsedovanja.

V Sekretariatu spremljamo uresničevanje priprav, usklajujemo gradiva v zvezi s predsedovanjem za vlado, zagotavljamo pretok informacij o predsedovanju do ministrstev in drugih organov ter med njimi, skrbimo za vsebinsko urejanje in izvedbene naloge na intranetu za predsedovanje ter opravljamo druge naloge po navodilu vodje posebnega vladnega projekta Predsedovanje Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021.