Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

mag. Robert Friškovec

Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

Življenjepis

Robert Friškovec je leta 1998 diplomiral na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 2015 je z odličjem zaključil magistrski študij iz obnavljalne (restorativne) pravičnosti na Univerzi v Hullu v Veliki Britaniji. Je tudi aktiven član Evropskega foruma za obnavljalno pravičnost.

Na Upravi Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij se je zaposlil leta 2004 kot koordinator za duhovno oskrbo zaprtih oseb. V tej vlogi sodeluje z različnimi verskimi skupnostmi pri zagotavljanju podpore v obliki duhovne oskrbe zaprtih oseb. Od leta 2016 je na Generalnem uradu med svoje delovne naloge sprejel tudi področje mednarodnega sodelovanja. Njegova naloga je izvajanje mednarodnih standardov na različnih ravneh zaporskega sistema.

V letu 2017 je vodil delovno skupino za pripravo Strategije slovenskega zaporskega sistema 2017-2020. Decembra 2017 je bil izvoljen za člana delovne skupine Sveta za penološko sodelovanje (PC-CP) pri Svetu Evrope.