Skoči do osrednje vsebine

Sekretariat za koordinacijo priprav, logistične organizacije in izvedbe predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

V Sekretariatu za koordinacijo priprav, logistične organizacije in izvedbe predsedovanja pripravljamo predlog usmeritev glede načina organizacije s protokolarnega, tehničnega, prostorskega, prometnega in varnostnega vidika ter obsega zadolžitev za čas predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021; spremljamo in poročamo o izvajanju usmeritev ter predlagamo morebitne dodatne ukrepe z delovnega področja.

V sekretariatu nudimo strokovno in administrativno-tehnično pomoč ožji in širši delovni skupini za priprave in izvedbo predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU. Spremljamo in usmerjamo delo podskupin ožje delovne skupine za priprave in izvedbo predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU ter pripravljamo in sklicujemo usklajevalne sestanke z njenimi podskupinami.

Pripravljamo in sklicujemo usklajevalne sestanke s kontaktnimi točkami oziroma internimi koordinacijskimi skupinami po posameznih strokovnih področjih, sodelujemo z ministrstvi in drugimi organi na področju njihovih priprav na predsedovanje ter s Stalnim predstavništvom Republike Slovenije v Bruslju pri koordinaciji priprav in predsedovanja.

V Sekretariatu spremljamo uresničevanje priprav, usklajujemo gradiva v zvezi s predsedovanjem za vlado, zagotavljamo pretok informacij o predsedovanju do ministrstev in drugih organov ter med njimi, skrbimo za vsebinsko urejanje in izvedbene naloge na intranetu za predsedovanje ter opravljamo druge naloge po navodilu vodje posebnega vladnega projekta Predsedovanje Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021.