Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Slovenskim državljanom zaradi epidemije COVID-19 odsvetujemo vsa potovanja.
Posebna opozorila veljajo za ItalijoSrbijoŠpanijoIranJužno Korejo, ZDA in Kitajsko.

Vse slovenske državljane v tujini pozivamo, da izpolnijo obrazec za potnike.

V skladu s slovenskimi zunanjepolitičnimi prednostnimi nalogami v sektorju usmerjamo in usklajujemo aktivnosti Slovenije pri sooblikovanju politike Severnoatlantskega zavezništva.

O aktualnih političnih in varnostnih vprašanjih pripravljamo in usklajujemo stališča, ki jih Slovenija kot članica zastopa v Severnoatlantskem svetu, Natovih odborih in strukturah, dvo‑ in večstranskih stikih z drugimi zaveznicami, na formalnih in neformalnih ministrskih zasedanjih ter zasedanjih Nata na ravni predsednikov vlad in držav.

Zunanjepolitični vidik obsega sodelovanje pri sprejemanju odločitev o vključevanju Slovenije v Natove operacije in mirovne misije pod okriljem Združenih narodov ter usklajevanje s tem povezanih aktivnosti.

Zadolženi smo tudi za nadzor nad oborožitvijo, razoroževanjem in neširjenjem orožij za množično uničevanje. Nudimo vsebinsko podporo Ustanovi za krepitev človekove varnosti (ITF). V sodelovanju z drugimi pristojnimi resorji usklajujemo in pripravljamo stališča glede različnih sklopov groženj, kot so terorizem, hibridne grožnje, kibernetska in energetska varnost.

Iskalnik