Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

V Sektorju za evropske države opravljamo naloge, povezane s spremljanjem, utrjevanjem in krepitvijo dvostranskih in večstranskih odnosov z državami članicami EU ter Andoro, Islandijo, Lihtenštajnom, Monakom, Norveško in Švico.

Spremljamo politično, gospodarsko in drugo dogajanje v teh državah ter pripravljamo osnutke dokumentov in gradiva za meddržavna in mednarodna srečanja in obiske, dajemo pobude za pogodbeno urejanje posameznih vprašanj in spremljamo izvajanje mednarodnih pogodb s temi državami.

Sodelujemo pri strokovni in analitični obdelavi gradiva, ki ga ministrstvo pošilja drugim državnim organom. Opravljamo naloge, ki se nanašajo na usklajevanje aktivnosti pri pripravi krovnih meddržavnih sporazumov.

Opravljamo tudi usklajevalno vlogo na ministrstvu za srečanja v okviru kvadrilaterale (Slovenija, Avstrija, Švica, Lihtenštajn).