Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

08042019 Ds Plibersek modro ozadje petelino taminsek sta

Dr. Tomaž Pliberšek je po izobrazbi doktor znanosti s področja gradbeništva. Leta 2006 je doktoriral na Fakulteti za gradbeništvo Univerze v Mariboru. Svojo poklicno pot je pričel leta 2006 v Adria Airways kot namestnik vodje posadk. V letih od 2009 do 2019 je vodil več različnih projektov, med drugim je bil vodja projektne faze mednarodnega projekta Move, DEM, vodja projekta v okviru Fundacije za šport, vodja več različnih projektov na Fakulteti za gradbeništvo s področja letalstva, Loptreg, SmartLab, vodja komisije za promocijo na Fakulteti za gradbeništvo, LEA Spodnje Podravje.

Bil je tudi strokovni sodelavec v podjetju TMD Invest in svetovalec direktorja zavoda e-Zavod, sodeloval pa je tudi pri projektu regionalnega razvoja Gorenjske. Krajše obdobje je bil v letu 2011 Direktor Komunalnega podjetja Ptuj.

Dr. Tomaž Pliršek se poleg redna dela ukvarja z letalstvom. Od leta 1992 do leta 2006 je neprofesionalno vodil Letalsko šolo Aerokluba Ptuj.

Leta 2015 je bil imenovan za Direktorja občinske uprave Občine Naklo, kjer je bil zaposlen vse do leta februarja 2019, ko je postal Direktor občinske uprave Občine Radenci.

Vlada RS ga je 28. 3. 2019 imenovala za državnega sekretarja v Ministrstvu za zdravje

Iskalnik