Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

mag. Franc Vindišar

Franc Vindišar je študij medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani končal leta 1994. Po končanem študiju je pridobil prve delovne izkušnje kot specialist splošne kirurgije in travmatologije v Splošni bolnišnici Celje. Po končani specializaciji se je zaposlil na Otroškem oddelku kirurških strok, kjer se je ukvarjal predvsem s poškodbami otrok in mladostnikov. Leta 2006 se je zaposlil na Travmatološkem oddelku, kjer je aktiven še danes. Leta 2007 pa je postal predstojnik Oddelka za skupne potrebe kirurgije, ki ga je vodil vse do leta 2011, ko je bil imenovan za strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje.

Ima bogate izkušnje iz menedžmenta in vodenja, saj je celjska bolnišnica tretja največja bolnišnica v državi, kjer je zaposlenih približno 2100 zdravstvenih delavcev in sodelavcev. Je tudi mednarodno dejaven in je član mednarodnega združenja, ki se ukvarja z oskrbo poškodovancev – AO, je mednarodni inštruktor ATLS (Advance Trauma Life Support). V preteklih letih je dejavno sodeloval pri organizaciji urgentnih centrov v Sloveniji. V mandatih zadnjih štirih ministrov za zdravje je bil član Zdravstvenega sveta. Leta 2016 je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani uspešno zagovarjal magistrsko nalogo z naslovom Rizičnost kronične ledvične bolezni za zlom proksimalnega dela stegnenice pri starostnikih.

Funkcijo državnega sekretarja je nastopil 8. marca 2021.